TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Per džiazo koncertą Kaune beglobiams gyvūnams pavyko surinkti apie pustrečio tūkstančio litų

Šią savaitę Kauno valstybinėje filharmonijoje įvykusio labdaringo džiazo koncerto „Džiazas išlikimui“ metu ne tik pavyko surinkti pinigų beglobiams gyvūnams, bet ir suburti gerumu spinduliuojančių vienminčių žmonių būrį.
Koncerto akimirka
Koncerto akimirka / „Penktos kojos“ nuotr.

Koncerto idėjos autorius ir iniciatorius, pianistas Darius Mažintas po renginio sakė: „Mes džiaugiamės, jog galėjome prisidėti prie svarbios misijos, kuri neabejotinai yra reikalinga šiais laikais. Labdaringas koncertas Kauno filharmonijoje įrodė, kad vieningumas, kūrybiškumas ir žmogiškumas gali padėti spręsti sudėtingas problemas. Buvo gera matyti visus žmones, kurie dalyvavo šiame renginyje turėdami vieningą idėją. Manau, kad šis įvykęs koncertas sužadins didesnį žmonių jautrumą ir paskatins juos elgtis su gyvūnais atsakingiau. Tikiu, kad geri darbai gali keisti mūsų visų gyvenimus“.

Į koncertą buvo parduota apie 160 bilietų. Pasak organizatorių, kadangi daug žmonių gyvena kituose miestuose ir negalėjo atvykti į koncertą, jiems buvo pasiūlyta nupirkti bilietą ir padovanoti jį tiems, kurie gali ir nori apsilankyti koncerte.

AB „Lytagra“ padovanojo bilietus Kauno Žaliakalnio pagrindinės mokyklos moksleivių ir mokytojų grupei, kurie prieš kelis mėnesius pradžiugino beglobius gyvūnus savo pačių kurtais paklotais, pledukais, pagalvėlėmis.

Koncerto metu tvyrojo tokia šilta gerumo aura, kad net nepastebėjome, kaip praėjo trys valandos ir muzikantai baigė savo pasirodymą bendru kūriniu, sukurtu tiesiog ekspromtu, – sakė Agnė Volockytė.VšĮ „Penkta koja“ direktorė Agnė Volockytė džiaugėsi, kad visus neabejingus beglobių gyvūnų problemoms žmones subūrė aukšto meninio lygio koncertas.

„Savo veikloje pamatine vertybe laikome solidarumo ir gerumo idėjas, džiaugiamės, kad geros valios žmonės suteikė galimybę apsilankyti renginyje kitiems žmonėms. Koncerto metu tvyrojo tokia šilta gerumo aura, kad net nepastebėjome, kaip praėjo trys valandos ir muzikantai baigė savo pasirodymą bendru kūriniu, sukurtu tiesiog ekspromtu. Garsūs plojimai ir dėkingumo žvilgsniai palydėjo kiekvieno atlikėjo pasirodymą“, – sakė A.Volockytė.

Šiuo metu nėra tiksliai žinoma, kiek pinigų atiteks „Penktos kojos“ globotiniams. Skaičiuojant koncerto organizavimo išlaidas ir gautas lėšas už parduotus bilietus tikimasi, kad beglobiams gyvūnams atiteks apie 2 500 Lt.

„Pinigai šiuo atveju nėra koncerto pagrindinis tikslas, tikslą mes jau pasiekėme. Koncerto salėje susirinko tiek gražių žmonių, kurie parodė, koks svarbus ir reikalingas yra mūsų siekis keisti beglobių gyvūnų situaciją Lietuvoje, ugdyti atsakomybės jausmą ir stengtis dažniau ištrūkti iš savo kasdieninių rūpesčių rato, stabtelėti ir pasimėgauti muzika, kūryba, gerų žmonių draugija. Tą vakarą muzika suvienijo mus siekti pačių didžiausių svajonių vardan geresnio rytojaus“, – sakė A.Volockytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius