-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukmergėje šunys iki šiol naikinami žiauriais metodais? Miesto medžiotojai mėto pėdas

Praeitą savaitę Ukmergėje, Miškų gatvėje, dienos metu buvo peršautas šuo. Šūvius girdėjo ir automobilį, iš kurio buvo šaudyta, matė netoliese buvę žmonės. Iš karto po šūvių, praeiviai pamatė ir šaligatviu šliaužiantį kruviną šunį.
Sušaudytas šunelis sveiksta globojamas organizacijos „SOS gyvūnai“ savanorių.
Sušaudytas šunelis sveiksta globojamas organizacijos „SOS gyvūnai“ savanorių. / „SOS gyvūnai“ nuotr.

„Visas šuns snukis buvo kruvinas, krauju apibėgusios visos priekinės letenos. Šį šunį aš su kitais kaimynais karts nuo karto pašerdavau, jis buvo draugiškas ir su vaikais. Šuo buvo susidraugavęs su šalia garažų pririšta kalyte, niekur nuo jos toli nesitraukdavo. Toks įvykis tikrai sukrėtė, tuo labiau, tai jau ne pirmas atvejis Ukmergėje, kai šaudomi šunys“, – portalui vilkmerge.lt pasakojo ukmergiškė Jolanta Vasiliauskienė.

Įvykį matę žmonės, puolė ieškoti veterinaro pagalbos, iškvietė ir policijos pareigūnus. Kol žmonės ieškojo pagalbos, netoliese vėl pradėjo ratus sukti tas pats automobilis, iš kurio buvo šauta. Žmonės, išsigandę, jog norima galutinai susidoroti su šunimi, kad neliktų įkalčių, skubiai paslėpė keturkojį sandėliuke ir iškvietė iš Vilniaus gyvūnų globos organizacijos „SOS gyvūnai“ savanorius, kurie skubiai suteikė pirmąją pagalbą šuniui ir išsivežė jį į sostinę. Ten šuo buvo sėkmingai operuotas, o vėliau pervežtas į gyvūnų globos įstaigą, kurioje laukia naujų šeimininkų.

Televizijos laidos „KK2“ kūrėjai, ėmė tirti šį įvykį, bandydami išsiaiškinti, kas galėjo dienos metu šaudyti.

Su įvykio liudininke ukmergiške Liolia Degteriova, žurnalistai pirmiausia nuvyko pas Ukmergės rajono merą Algirdą Kopūstą, kuris buvo nustebęs dėl tokio įvykio ir neturėjo ką pasakyti. Tačiau pažadėjo, kad bus parašytas pareiškimas policijai ir pradėtas tyrimas. Tuo tarpu sekretorė įvykio liudininkę spėjo ir apibarti, kodėl ji kreipėsi į televiziją, juk buvo galima viską išspręsti be žurnalistų.

Policijos komisariato viršininkas Rolandas Kiškis „KK2“ žurnalistams kalbėjo, kad tokios situacijos neturėtų būti. Į priekaištus policijai dėl vangoko reagavimo į situaciją, R.Kiškis atsakė, kad jis vadovaujasi faktais, o ne tai, kas ką pasakė.

„KK2“ žurnalistai pradėjo savo nepriklausomą tyrimą, kurio metu pradėjo aiškėti, kas visgi galėjo šaudyti. Liudininkai pasakojo, kad jie atpažino ir surado automobilį, iš kurio šaudyta. Visa istorija nuvedė į Medžiotojų ir žvejų draugiją, kurios pirmininkas Stasys Braknys, pamatęs žurnalistus su kameromis, ilgai bėgiojo nuo jų ir slėpėsi tualete, kol galų gale pasakė, kad šunų nešaudom, o juos gaudom. O galų gale žurnalistus pribloškė pasakymu, kad šuo paėmė petardą ir susižalojo ja. „Man tai, pavyzdžiui, būtų linksmiau,  kad jis būtų prarijęs ją (petardą), tai jis būtų visas susprogęs. Būtų man darbo mažiau“, – kalbėjo „KK2“ laidai pirmininkas.

vilkmerge.lt nuotr./Nukentėjusio aunelio draugė
vilkmerge.lt nuotr./Nukentėjusio šunelio draugė

Betiriant toliau paaiškėjo, kad miesto seniūnija su Medžiotojų ir žvejų draugija yra sudariusi sutartį, pagal kurią įsipareigoja rūpintis beglobiais gyvūnais. Pasirodo, kad už kiekvieną sugautą keturkojį medžiotojų ir žvejų draugijai yra mokami pinigai.

Miesto seniūnas Stasys Jackūnas pacitavo dokumentus: „Šunų, kačių globa, gaudymas, paėmimas, transportavimas, beskausmė eunatanazija ir utilizavimas miesto seniūnijos teritorijoje – 60 Lt/vnt., kitose kaimo seniūnijose – 80 Lt/vnt.

Kaip žinoma, šunų ir kačių naikinimą, jų nesugavus, griežtai draudžia Europos Sąjungos ir Lietuvos įstatymai. Sugavus gyvūną, privaloma jį laikyti gyvūnų prieglaudoje 2 savaites, kol atsiras ar neatsiras jo šeimininkas.

Ukmergės policijos komisariate, atlikus informacijos patikrinimą, nuspręsta pradėti ikiteisminį tyrimą dėl žiauraus elgesio su gyvūnais.

Asmenis, mačiusius šį įvykį, įsidėmėjusius automobilio numerius ar galinčius paaiškinti įvykio aplinkybes, prašome paskambinti į policiją telefonu (8-340) 60417.

Nustačius kaltininkus, jiems gresia baudžiamoji atsakomybė už žiaurų elgesį su gyvūnais ir netinkamą elgesį su šaunamuoju ginklu.

Vilkmerge.lt portale galite peržiūrėti ir „KK2“ laidas, kuriose narpliojamas šis nusikaltimas. Spauskite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius