Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vilniaus S.Konarskio gatvėje – dar kelios sudraskytos katės

Prieš kelis mėnesius nuskambėjusi istorija, kada viename Vilniaus S.Konarskio gatvės kieme šunys sudraskė kelias kates, vėl kartojasi. Toje pačioje gatvėje, tik kitame – 14 namo kieme, per kelias savaites rastos jau trys negyvos katės. Gyvūnų globėjų teigimu, visos jos buvo sterilizuotos ir, atrodytų, niekam netrukdė.
Negyva katė viename iš S.Konarskio g. kiemų.
Negyva katė viename iš S.Konarskio g. kiemų. / „Mažoji Liza“ savanorės nuotr.
Temos: 1 Katė

S.Konarskio gatvė jau pagarsėjo tuo, kad čia sudraskyta ne viena sterilizuota ir niekam netrukdžiusi katė. Kaip 15min.lt pasakojo gyvūnus globojančios viešosios įstaigos „Mažoji Liza“ savanorė Laura, prieš dvi savaites kates šios gatvės 14 namo kieme prižiūrinčios moterys pranešė apie rastą sudraskytą katę. Tačiau senutės jos nenufotografavo, savanoriams pranešė per vėlai, tad tiksliai pasakyti, kas nutiko gyvūnui, Laura teigė negalinti.

„Ta katė buvo kiemo įžymybė, ji ten gyveno apie 10 metų. Ją nakčiai įleisdavo į rūsį, bet tą naktį neįleido. Šuo ją pagriebė iš nugaros ir sudraskė. Tai buvo prieš dvi savaites“, – pasakojo Laura. Tuomet, ji teigė, radusi dar ir negyvą nedidelį kačiuką, bet esą nesimatė, kad jis būtų buvęs sudraskytas.

Šį savaitgalį vėl sulaukta pranešimo apie rastą negyvą gyvūną. „Tai katė, kurią aš sterilizavau pagal programą pavasarį. Jauna, apie metų amžiaus. Planavau vežti į Veterinarijos centrą dėl mirties priežasties nustatymo, bet netoliese tuo metu buvo kita savanorė, ji nuvažiavusi nufotografavo gyvūną. Turime nuotraukas ir matosi įkandimo žymės, katė purtyta, apspjaudyta seilėmis, tikrai matosi, kad ją sudraskė šuo“, – teigė „Mažosios Lizos“ savanorė.

Kol kas į policiją gyvūnų globėjai teigė nesikreipę. Esą pirmiausia kates prižiūrinčios moterys ketina paklausinėti kaimynų, galbūt kas nors ką nors matė. „Planuojame pakabinti ir popierinius skelbimus visur laiptinėse, kad žmonės būtų atsargūs, išleisdami gyvūnus ir vaikus į lauką, nes susidarė tikrai pavojinga situacija, tai juk ne vienintelis atvejis. Tikimės, kad bent kas nors iš žmonių bus pilietiškas, informuos, gal pamatys, kaip atrodo tas šuo, kas jo šeimininkas. Tada planuojame ir policijai parašyti pareiškimą“, – kalbėjo Laura.

Šis kiemas, anot gyvūnų globėjos, nėra iš tų, kur dauguma kaimynų nemėgtų kačių ir piktintųsi, kad jos gyvena šalia. Todėl jau trečias toks atvejis stebina ir kates prižiūrinčias gyventojas, ir gyvūnų globėjus.

Pavasarį šalia S.Konarskio g. 30 namo taip pat buvo rasta ne viena šunų sudraskyta katė. Tuomet gyvūnų globėjai net turėjo įtarimų, kas tai galėjo padaryti, kadangi viena moteris naktį grįždama girdėjo šunis lojant ir matė, kaip du dideli šunys užpuolė ir sudraskė katę, kuri ieškojo maisto šalia esančioje kačių šėrykloje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius