Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus savivaldybė įsteigė Gyvūnų globos ir apsaugos komisiją

Vilniaus miesto savivaldybės taryba pritarė sprendimui sudaryti savivaldybės gyvūnų globos ir apsaugos komisiją. Kartu buvo patvirtinti ir komisijos veiklos nuostatai, apibrėžiantys darbo tvarką, tikslus, uždavinius ir komisijos narių teises bei pareigas.
Artūras Zuokas
Artūras Zuokas žada, kad naujoji komisija padės greičiau rasti tinkamiausius miestui sprendimus. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Šiandien, kai gyvūnų globos klausimai mūsų mieste tapo ypač opūs, tikimės, kad naujai patvirtinta komisija bus pajėgi pagerinti padėtį šioje srityje, operatyviau ir veiksmingiau komunikuoti su visuomeninėmis organizacijomis, besirūpinančiomis beglobių gyvūnų reikalais, padėti įgyvendinti naudingas miestui programas. Bus aiškesni uždaviniai, greičiau randami tinkamiausi miestui sprendimai“, – komentavo Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Komisijos tikslas – Vilniaus miesto savivaldybės administracijos atsakingiems padaliniams siūlyti sprendimus, kurie gerintų gyvūnų, neturinčių šeimininkų, padėtį, skatintų humanišką elgesį su gyvūnais, taip pat taikyti priemones, kad gyvūnų šeimininkai atsakingiau elgtųsi su savo augintiniais, laikytųsi viešosios tvarkos reikalavimų, skelbiama savivaldybės išplatintame pranešime spaudai.

Komisija turės koordinuoti savivaldybės tarnybų veiksmus šioje srityje, skatinti humaniškas bešeimininkių gyvūnų populiacijos mažinimo priemones, nagrinėti gyventojų gautus skundus, siūlyti veiksmingus būdus, padedančius apsaugoti gyvūnus nuo žmonių žiauraus elgesio ir kitų neigiamų poveikių, kartu stengsis įgyvendinti ir priemones, užtikrinančias žmonių saugumą. Komisija taip pat teiks tarybai ir kitoms institucijoms pasiūlymus dėl atitinkamų teisės aktų priėmimo ir tobulinimo.

Be šių uždavinių, naujosios komisijos nariai rūpinsis, kad gyvūnų šeimininkams, norintiems tinkamai prižiūrėti savo augintinius, būtų sudarytos sąlygos (įrengtos šunų vedžiojimo aikštelės, dėžės ekskrementams surinkti ir kt.). Komisijos iniciatyva taip pat bus rengiamos visuomenės ir žiniasklaidos švietimo akcijos, nuolat informuojama visuomenė apie padėtį, žadama pranešime.

Komisija turės teisę gautą informaciją apie žiaurų elgesį su gyvūnais perduoti teisėsaugos institucijoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius