-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Festivalyje „Be2gether“ – Gyčio Ivanausko teatro manifestas (video)

Birželio 25–27 d. griaudės jau ketvirtasis muzikos ir meno festivalis „Be2gether“, kuriame be muzikos pasirodymų šiemet pristatoma dar brandesnė meno programa. Pirmą kartą į Norviliškių pievas persikels novatoriškasis Gyčio Ivanausko teatras. „Be2gether“ žiūrovus jis suvienys siurrealistiniame tango pasaulyje, spektaklyje „8 kvadratiniai metrai“.
Gytis Ivanauskas
Gytis Ivanauskas / Organizatorių nuotr.

„Šis spektaklis – tai savotiškas mūsų teatro manifestas. Žiūrovui pateiskime visiškai netradicinį požiūrį į tango. Scenoje nebus nei gražių kabaretinių kostiumų, nei cigarečių ar brendžio – viską užvaldys gaivališkas šokis. Netikėtoje erdvėje jis suvienys skirtingus pasaulius – šokis bus aukščiau už viską“, – pasakoja režisierius Gytis Ivanauskas.

Pirmą kartą spektaklis bus rodomas gryname ore, be papildomo apšvietimo. Režisierius G.Ivanauskas choreografės Brigitos Urbietytės argentinietiškąjį tango įspraudžia į netradicinius rėmus, neįprastoje erdvėje, kurioje dera net keisčiausi dalykai. Vakaro prieblandoje iš tamsos išlįs Napoleonas, o miraže prabėgs voverė, sauganti didžiulį riešuto vaisių – viskas tilps 8 kvadratiniuose metruose.

8 kvadratiniai metrai – tai erdvė, kurioje vyksta spektaklio veiksmas. Tai simbolinė „pamišėlių“ erdvė, kur gyvena šeši skirtingų likimų žmonės, vienijami šaltų purvinų grindų ir bendros aistros. Vienintelis būdas išlikti šiame beprotiškame pasaulyje – šokti. Šokti tango tam, kad išliktum.

Ištrauka iš spektaklio „8 kvadratiniai metrai“:

 

VIDEO: Spektaklis 8 kvadratiniai metrai V

G.Ivanauskas – vienas žinomiausių aktorių bei choreografijos režisierių Lietuvoje, apdovanotas prestižiniu „Fortūnos“ prizu, nominuotas „Auksiniam scenos kryžiui“. 2005–aisiais jo įkurtas teatras rodo originalų požiūrį į šiuolaikinį šokį bei scenos meną. Jis išsiskiria novatoriškumu, savo spektaklių stilistika, raiška bei nestandartiniais kūrybiniais sprendimais. Gyčio Ivanausko teatras buvo pripažintas „Geriausiu nauju teatru“ žurnalo „Pravda“ rinkimuose.

Iš viso festivalio „Be2gether“ meno programoje bus pristatyta kelios dešimtys skirtingų pramogų bei kūrybinių erdvių. Dviejose didelėse scenose ir klubinėje palapinėje gros keliasdešimt atlikėjų iš Lietuvos ir viso pasaulio, tarp kurių: „Empire Of the Sun“, „Skunk Anansie“, Roots Manuva, „Who Made Who“, „Ruble“ ir daugelis kitų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius