Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2010 03 07

Buvęs Busho strategas Rove`as knygoje apgailestauja, kad silpnai gynė bosą

Buvusio JAV prezidento pagrindinis strategas Karlas Rove`as parašė atsiminimų knygą, kurioje pareiškė, kad labiausiai pakenkė George`o W.Busho reputacijai tas faktas, kad Irake nebuvo rasta masinio naikinimo ginklų (MNG).
Bushas per paskutinę savo konferenciją
Bushas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tai savo naujienų svetainėje rašo Britanijos visuomeninis transliuotojas BBC.

Savo atsiminimų knygoje K.Rove`as rašo, jog turėjo aktyviau ginti G.W.Bushą nuo kaltinimų tuo, kad buvęs prezidentas melavo, kai teigė, kad Saddamas Husseinas turi MNG.

Buvęs G.W.Busho patarėjas politikos klausimais mano, kad šis faktas buvo didžiausia jo kada nors padaryta klaida.

Drauge savo knygoje „Drąsa ir padariniai“ (Courage and Consequence) jis apibūdino G.W.Busho pasiekimus kaip „įspūdingus, tvarius ir reikšmingus“ ir pridūrė, kad galiausiai jo boso dviejų kadencijų laimėjimai bus tinkamai įvertinti.

Jis pripažino, jog buvęs prezidentas nesąmoningai suklaidino JAV visuomenę dėl MNG buvimo Irake, bet drauge pridūrė, kad įsiveržimas į Iraką 2003 metais buvo pateisinamas atsakas į rugsėjo 11-osios atakas.

Jis pripažino, jog buvęs prezidentas nesąmoningai suklaidino JAV visuomenę dėl MNG buvimo Irake, bet drauge pridūrė, kad įsiveržimas į Iraką 2003 metais buvo pateisinamas atsakas į rugsėjo 11-osios atakas.

K.Rove`as teigia, kad šie išpuoliai buvo susiję su „al Qaeda“ ir Osama bin Ladenu, bet G.W.Busho administracija susiejo juos su Saddamo Husseino (Sadamo Huseino) vardu, kad turėtų pagrindą įsiveržti.

„Pamatęs, kokias skerdynes gali sukelti keturi lėktuvai, Bushas buvo tvirtai pasiryžęs padaryti viską, kas įmanoma, kad būtų užkirstas kelias galingiausiam ginklui patekti į vieno pavojingiausių pasaulio diktatorių rankas“, – rašo K.Rove`as savo atsiminimų knygoje, kuri pasirodys kitą savaitę.

K.Rove`as buvo ne tik vienas įtakingiausių G.W.Busho administracijos pareigūnų, bet ir pagrindiniu jo politikos technologu: jis vadovavo jo rinkimų kampanijoms 2000 ir 2004 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius