-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

E. cigaretės tokios pat efektyvios kaip nikotino pleistrai

Tyrimai parodė, kad elektroninės cigaretės prilygsta nikotino pleistrų efektyvumui, pranešė BBC.
Kaip mesti rūkyti?
Rūkymas / Alissa Roz, Flickr.com

Sparčiai populiarėjančių prietaisų dūmų sudėtyje taip pat yra nikotino. Europos kvėpavimo ligų draugija nustatė, kad e.cigarečių populiarumas yra panašus kaip nikotino pleistrų, tačiau e.cigaretes vartojusių ir rūkyti metusių žmonių skaičius yra didesnis.

E.cigaretės tinka imituoti rūkymo judesį, sukelia panašų pojūtį kaip rūkymas. Tai taip pat lėmė šios priemonės populiarumą. Tačiau kol kas nėra duomenų apie jų naudojimo saugumą.

Oklando universiteto Naujojoje Zelandijoje grupė atliko tyrimą, kuriame tyrė nikotino pleistrų ir e.cigarečių efektyvumą. Iš viso ištirti 657 žmonės.

Rezultatai parodė, kad 7,3 proc. respondentų, naudojusių e.cigaretes, metė rūkyti po šešių mėnesių, o 5,8 proc. metė rūkyti naudodami pleistrus. Tačiau šios išvados nėra tikslios, kadangi tiriamųjų skaičius buvo per mažas.

„Galima teigti, kad e.cigarečių efektyvumas beveik prilygsta nikotino pleistrų poveikiui“, – sakė Londono universiteto profesorius Petras Hajekas Queenas Mary.

„Įdomu tai, kad e.cigarečių naudotojai buvo nusiteikę gerokai entuziastingiau nei nikotino pleistrų naudotojai“, – teigė Oklando universiteto profesorius Chrisas Bullenas.

Šie duomenys rodo e.cigarečių potencialą tapti pagrindine priemone mesti rūkyti. Tačiau dar laukia ilgi tyrimai, kuriais mokslininkai bandys nustatyti šių prietaisų naudojimo šalutinį poveikį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius