-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš Kauno „Žalgirio“ pabėgęs Mirza Begičius Lietuvos sirgaliams žarstė komplimentus

Praėjusių metų pabaigoje Kauno „Žalgirį“ savavališkai palikęs slovėnas Mirza Begičius nesugebėjo tapti vienu iš Madrido „Real“ lyderių. Stebuklų 220 cm ūgio milžinas nedemonstruoja ir atstovaudamas Europos čempionate žaidžiančiai Slovėnijos rinktinei.
Mirza Begičius (kairėje) kovoja dėl kamuolio
Mirza Begičius (kairėje) kovoja dėl kamuolio / „Scanpix“ nuotr.

Buvęs žalgirietis čempionate per mačą vidutiniškai pelno po beveik 8 taškus ir po krepšiais nusigriebia po 6,6 kamuolio. Nors pagal pastarąjį rodiklį M.Begičius komandoje neturi lygių, Slovėnijos rinktinės treneris Božidaras Maljkovičius labiau pasitiki pagrindiniu ekipos centro puolėju Erazemu Lorbeku. Pastarasis krepšininkas aikštėje vidutiniškai praleidžia po 28 minutes, tad M.Begičiui dažniausiai lieka tik epizodinis vaidmuo.

Kol kas čempionate niekaip neįsivažiuojanti Slovėnijos rinktinė tik paskutinių rungtynių su Suomija metu užsitikrino kelialapį į turnyro ketvirtfinalį, kuriame jų laukia neabejotina poros favoritė Ispanija.

„Taktiškai ir fiziškai mes esame pasiruošę gerai. Mūsų problemos yra psichologinės, – Slovėnijos rinktinės bėdų priežastį įvardino M.Begičius. – Jeigu rungtynėse su Suomija mes turėjome problemų, tai tikrai jų turėsime ir mače su Ispanija“.

– Mačas su Suomija Jums buvo itin svarbus. Varžovus Jūs įveikėte tik po gana įtemptos kovos. Kokie įspūdžiai po rungtynių? - po mačo su Suomijos rinktinė 15min.lt paklausė M.Begičiaus,
– Kaip ir anksčiau, mes darome tas pačias klaidas. Tiesiog mūsų komandoje yra daugiau aukštos klasės žaidėjų, todėl mums pavyko įveikti varžovus. Artimiausiu metu mes privalome išspręsti savo problemas, pradėti žaisti tą krepšinį, kurį mokame. Privalome pagerinti tiek gynybą, tiek ir puolimą.

– Ketvirtfinalyje Jūsų laukia galinga Ispanijos rinktinė. Ar tikite, jog Slovėnijos ekipa gali įveikti varžovus?
– Su jais prieš čempionatą mes žaidėme dvejas draugiškas rungtynes. Be jokių abejonių tai yra labai stipri komanda. Bet jeigu tą dieną mums seksis ir mes žaisime nedarydami klaidų, viskas yra įmanoma.

– Jums yra tekę rungtyniauti Lietuvoje. Sakykite, kaip jaučiatės sugrįžęs į šią šalį? Ar jaučiate lietuvių palaikymą?
– Lietuviai yra tiesiog puikūs sirgaliai. Aš tai žinau dar iš tų laikų, kai atstovavau Kauno „Žalgiriui“. Kiekvienose rungtynėse salė būdavo sausakimša. Lietuviai yra puikūs sirgaliai.

– Slovėnija šiais metais surinko tikrai galingą komandą, tačiau kol kas nedemonstruoja tokio žaidimo, kokio iš jų tikisi sirgaliai. Gal galėtumėte įvardinti pagrindines tokio prasto komandos žaidimo priežastis?
– Aš tikrai nežinau atsakymo į šį klausimą. Jeigu mes žinotume tikslias priežastis, išspręsti visas problemas būtų nesunku. Treniruočių metu mums viskas išeina tiesiog puikiai, tačiau kuomet prasideda rungtynės, mes nežaidžiame gerai.

Visą interviu su M.Begičiumi (anglų k.) išvysite žemiau esančiame vaizdo reportaže.

VIDEO: 15min.lt - Mirza Begičiaus interviu po rungtynių su Suomija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius