-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 16 /16:32

Dėl bilietų į Europos vyrų krepšinio čempionato rungtynes teisme aiškinsis „Kalnapilis“ ir čempionato organizatoriai

Vilniaus miesto 1 apylinkės teismas, gavęs ieškovo - UAB „Kalnapilio-Tauro grupė“- prevencinį ieškinį atsakovams – Lietuvos krepšinio federacijai ir jos filialui 2011 m. Europos vyrų krepšinio čempionato organizaciniam komitetui - dėl uždraudimo atlikti veiksmus, dėl kurių gali būti realiai pažeistos ieškovo teisės ir atsirasti žala, pritaikė laikinąsias apsaugos priemones.
Kaunietis įtariamas perpardavinėjęs didelį kiekį bilietų
Europos vyrų krepšinio čempionato bilietai / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Kaip rašoma teismo atstovo spaudai pranešime, teismas iki sprendimo priėmimo šioje civilinėje byloje uždraudė atsakovams (čempionato organizatoriams – red. past.) atlikti bet kokius veiksmus, kuriais būtų apribotos ir/ arba panaikintos galimybės patekti ir stebėti 2011 m. Europos vyrų krepšinio čempionato rungtynes Panevėžio krepšinio arenoje pasinaudojant ieškovo įsigytais 120 bilietų į krepšinio varžybas.

UAB „Kalnapilio-Tauro grupė“ yra paskelbusi reklaminę akciją, kurios metu galima laimėti bilietus į Panevėžyje vyksiančias rungtynes, kuriose varžysis Lietuvos krepšininkai.

Ieškovas į teismą kreipėsi tuomet, kai iš 2011 m. Europos vyrų krepšinio čempionato organizacinio komiteto gavo raštą, kuriame deklaruojami ketinimai panaikinti bilietų užsakymą, kadangi įsigyti bilietai naudojami reklaminiams tikslams UAB „Kalnapilio-Tauro grupei“ nesant šio čempionato tiesioginiams rėmėjams.

Antradienį „Kalnapilio-Tauro grupės“ generalinis direktorius Marijus Kirstukas 15min.lt teismo sprendimą vertino džiugiai.

„Taip ir turėjo būti. Panevėžio arenoje mes turime išsipirkę savo ložę ir bilietus būtent į šią ložę pralošinėjame. Bilietai, kaip bet kokia kita privati nuosavybė – ją galime perduoti kam norime. O LKF intencijos neleisti mums to daryti yra nesuprantamos“, – sakė M.Kirstukas.

Tuo tarpu LKF nuomone, „Kalnapilio–Tauro grupė“, neturėdama jokių sutarčių su čempionato organizaciniu komitetu dėl įvaizdžio naudojimo, bilietų platinimo ar kitų teisių įgijimo, vykdo neleistiną savo produktų reklamą, kurioje kaip prizus nurodo Europos vyrų krepšinio čempionato bilietus.

Teismo sprendimą pritaikyti laikinąsias apsaugos priemones LKF apskundė Vilniaus apygardos teismui, tačiau skundo padavimas nestabdo šių priemonių galiojimo.

LKF teismo sprendimo taikyti laikinąsias priemones nekomentuoja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius