-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiosios Britanijos krepšinio žvaigždė Loulas Dengas: „Pavydžiu Lietuvos rinktinei“

Didžioji Britanija į Europos čempionatą Lietuvoje galėjo atsivežti Beną Gordoną bei Popsą Mensah-Bonsu, tačiau dėl sveikatos ir draudimo problemų anglus į priekį ves vienintelis karvedys – Luolas Dengas.
Luolas Dengas žais už Didžiosios Britanijos rinktinę
Luolas Dengas nekantriai laukia pirmųjų rungtynių. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Nenuostabu, kad Čikagos „Bulls“ puolėjas susilaukė daugiausiai žurnalistų dėmesio. Toks pat dėmesys bus ir aikštėje, tačiau jį seks nebe žiniasklaidos atstovai, o Lietuvos rinktinės krepšininkai, sieksią sustabdyti britų lyderį.

„Žinome, kad susikausime su gera komanda, žaisiančia savų sirgalių akivaizdoje, tačiau esame sujaudinti vien dėl galimybės čia dalyvauti, todėl laukiame pirmųjų rungtynių“, – prieš akistatą su Lietuva kalbėjo L.Dengas.

– Praeityje teko rungtyniauti kartu su Dariumi Songaila. Kokie prisiminimai iš žaidimo drauge?

– Myliu tą vyruką. Jis puikus žmogus ir geras mano draugas. Smagu žaisti ten, iš kur jis kilo.

– Rungtyniaudamas kartu su Dariumi žinojai, kur yra Lietuva?

– Taip, žinojau. Užaugau Londone, todėl turėjau progą išgirsti, kokia tai didi krepšinio šalis. Smagu būti ten, kur krepšinis taip mylimas. Todėl net pavydžiu Lietuvos komandai.

– Kaip sekėsi priprasti prie europietiško krepšinio draugiškų rungtynių cikle?

– Nors žaidžiu NBA, kaip minėjau, užaugau Anglijoje, o kiekvieną vasarą grįžtu čia pažaisti. Būtent prie europietiško, o ne amerikietiško krepšinio aš ir užaugau.

– Kaip apibūdintum savo komandą?

– Šiuo metu esame jauna rinktinė. Tačiau tuo pačiu mes esame ištroškusi ir intensyviai rungtyniaujanti komanda. Be to, nejaučiame jokio spaudimo. Mes čia atvykome laisvai pažaisti krepšinį.

– Kokie įspūdžiai apie Lietuvą, areną, organizaciją?

– Viskas tiesiog puiku. Esu krepšininkas, bet tuo pačiu ir šios sporto šakos gerbėjas. Malonu matyti vien turnyro organizatorius, viešbučio darbuotojus, kurie stengiasi dėl mūsų. Kol kas viskas tikrai šaunu.

– Kiek sirgalių tikitės sulaukti iš Didžiosios Britanijos?

– Nežinome (juokiasi). Tačiau žinome, kad arenoje bus tikrai daug triukšmo, todėl teks pasikalbėti su jaunesniais žaidėjais. Nepaisant to, kad sirgaliai serga prieš tave, tai taip pat malonus dalykas.

– Ar tikite, kad galite patekti į kitą etapą?

– Mūsų tikslas yra bent prasibrauti į kitą etapą. Stengsimės laimėti kiekvienose rungtynėse. Kaip jau sakiau, mums smagu vien čia būti, bet kausimės dėl pergalių ir prieš krepšinio valstybes.

– Kiek didelė yra Beno Gordono netektis?

– Mums trūksta ne tik Gordono, bet ir Popso Mensah-Bonsu, kuris buvo labai svarbi komandos dalis. Norėtume, jog jie būtų kartu su mumis. Lauksime jų kitąmet. Visgi tuo pačiu tai bus puiki proga jaunimui užsigrūdinti prieš kitų metų olimpiadą.

– Kokią įtaką jūsų dalyvavimui Europos čempionate turėjo sėkmė?

– Nesame čia vien dėl sėkmės. Žinome, kad Didžiosios Britanijos krepšinis dar neturi užsitarnavęs savo vardo, bet per pastaruosius penkerius metus mes tikrai gerokai patobulėjome. Patekimas į Europos čempionatą yra dar vienas mūsų krepšinio žingsnis į priekį.

VIDEO: L.Dengas: čia atsiradome ne sėkmės dėka

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius