-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išskirtinės sąlygos Europos čempionate – tik Lietuvos krepšininkams

Europos krepšinio pirmenybės artėja nenumaldomai, o čempionato dalyvės jau ruošiasi kelionei į Lietuvą. Savaitgalį užsakomaisiais reisais viena po kitos mūsų šalies miestus pasieks užsienio šalių rinktinės, kurios nuo pirmadienio pradės treniruotes Panevėžio, Šiaulių, Klaipėdos, Alytaus arenose. Išskirtinės sąlygos Europos čempionate bus suteiktos vienintelei komandai – Lietuvai.
Rinktinės aukštaūgiai
Rinktinės aukštaūgiai / T.Tumalovičiaus (krepsiniosirdis.lt) nuotr.

„EuroBasket 2011“ organizacinio komiteto direktorius Mindaugas Špokas 15min.lt pasakojo, kad iš FIBA gavo informaciją, kurios komandos yra priekabesnės, tačiau jų įvardyti mums negalėjo.

„Galiu tik patikinti, kad kažkokių specialių ir neįgyvendinamų pageidavimų nesulaukėme. Dalis rinktinių atvažiuos su didesnėmis aptarnaujančio personalo, medikų ar virėjų pajėgomis, kitos delegacijos bus mažesnės, – teigė M.Špokas. – Visos rinktinės pageidavo, kad pašaliniai dalykai jiems netrukdytų ruoštis varžyboms. Tai yra sustiprinta apsauga, apribota galimybė bendrauti su žiniasklaida, geras maistas, gėrimai, prailgintos lovos, šaldymo ledai viešbučiuose, rankšluosčiai ir daugybė kitų smulkmenų.“

Nors daugelis tų smulkmenų atrodo savaime suprantamos, būtent Lenkijoje prieš porą metų vykusiame Europos čempionate Lietuvos rinktinė susidūrė su nemaloniomis staigmenomis. Tuomet rinktinės štabui teko pačiam pasirūpinti geriamo vandens atsargomis, rankšluosčiais, gaišti laiką transporto kamščiuose. Žiniasklaidos atstovams Lenkijoje buvo galima patekti į viešbučius ir net krepšininkų kambarius. To Lietuvoje leidžiama nebus.

Papildomos apsaugos žydai neturės

Kiekvienos komandos delegacija turės po du autobusus bei policijos palydą. Ypač didelis dėmesys bus skirtas saugumui. Izraelio krepšininkai, kurie dažniausiai sulaukia ypatingos priežiūros, šiame čempionate papildomų apsaugos pajėgų neturės. „Nemanau, kad Izraeliui reikės daugiau apsaugos nei kitiems. Tuo rūpinasi policijos departamentas, vidaus reikalų ministerija, slaptosios tarnybos. Galiu užtikrinti, kad viskas bus gerai“, – teigė M.Špokas.

Jis prisiminė Kaune vykusį U-16 čempionatą, kai Izraelio rinktinė liko viskuo patenkinta. „Buvome nepatyrę, bet Izraelio rinktinė iš Lietuvos išvyko sužavėta. Sužavėta tuo, kad labai daug dėmesio skyrėme jiems, nors visos komandos to dėmesio gavo vienodai. Jiems pasirodė, kad labai akylai juos prižiūrėjome“, – šypsojosi čempionato organizacinio komiteto direktorius.

Pasak M.Špoko, jokių priekaištų neišreiškė ir šią vasarą Klaipėdoje bei Kaune viešėjusios Ispanijos, Slovėnijos rinktinės. „Jų žodis „super“ daug ką pasakė. Mums galbūt neramu dėl tų viešbučių, kurie turi mažiau patirties. Bet jiems buvo skirti apmokymai, suteikta visa informacija. Gal tik pirmosios dienos bus sunkesnės, kol krepšininkai pripras prie viešbučio, o viešbučio darbuotojai prie krepšininkų“, – dėstė M.Špokas.

Lietuviams – kas geriausia

Išskirtinės sąlygos Europos krepšinio čempionate bus suteiktos tik Lietuvos rinktinei. Ji vienintelė turės atskirą viešbutį, vienintelė rungtynes žais tuo pačiu metu, vienintelė tuo pačiu – vėlyviausiu – laiku treniruosis arenoje.

„Normalu, kad šeimininkams suteikiamos ypatingos sąlygos. Taip yra visur. Sunku kažką detalizuoti, nes Lietuvos rinktinė gaus viską, kas geriausia“, – žadėjo M.Špokas.

„EuroBasket 2011“ atstovai beveik tris savaites truksiantį Europos krepšinio čempionatą vadina mini olimpiada. Tiek pasiruošimo, organizacinių darbų nebuvo sulaukęs joks kitas renginys Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius