Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2011 09 11 /2011 09 12

Kęstutis Kemzūra: „Laimėjome mirk arba gyvenk rungtynes“

Lietuvos krepšinio rinktinė žengė į „Eurobasket 2011“ ketvirtfinalį. Paskutinėse E grupės rungtynėse Kęstučio Kemzūros auklėtiniai išlaikė sunkų Vokietijos rinktinės testą – 84:75. „Didžiuojuosi savo komanda. Atlaikėme didžiulį spaudimą. Visi puikai žinote, kokios yra viltys“, – po mačo spaudos konferencijoje sakė K.Kemzūra.
Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treneris Kęstutis Kemzūra
Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treneris Kęstutis Kemzūra / FIBA nuotr.

Išsamią Lietuvos ir Vokietijos rinktinių mačo statistiką rasite čia. Čempionato tvarkaraštis, lentelės, rezultatyviausi žaidėjai ir kita statistika – specialioje rubrikoje 15min.lt/eurobasket2011.

„Šis mačas mums buvo mirk arba gyvenk. Vokietija yra kieta komanda, su charakteriu, niekada nepasiduodanti. Jie turi puikių žaidėjų – Chrisą Kamaną ir Dirką Nowiztkį. Manau, puikiai gynėmės prieš D.Nowitzkį. Neleidome jam mesti laisvai, spaudėme visą laiką – tai matyti iš jo pataikymo procento“, – džiaugėsi K.Kemzūra.

„Parodėme, kad esame komanda. Manau, jog pergalę lėmė puiki kova dėl atšokusių kamuolių ir greitos atakos. Žaidėme gerai, nepaisant to, teko kautis iki pat galo, tačiau kitaip ir negali būti, žaidžiant su tokia puikia komanda, kaip Vokietija“, – tęsė Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris.

Po spaudos konferencijos K.Kemzūra atsakė ir į Lietuvos žurnalistų klausimus:

„Sunkiai, bet mes einame link savo užsibrėžto tikslo. Nežinau, gal kas tikėjosi, kad mes čia šluosime varžovus, bet aš ne. Žinojau, kad bus labai sunku. Einame žingsnis po žingsnio“, – du jau įveiktus etapus vertino K.Kemzūra.

Kalbėdamas apie laukiančius svarbiausius išbandymus čempionate, treneris teigė, jog pradės analizuoti rusų arba makedonų žaidimą vos tik sužinos, su kuriuo varžovu teks susikauti ketvirtfinalyje.

„Mūsų tikslas yra toliau stengtis ieškoti rezervų, kur galime pagerinti žaidimą. Turime koncentruotis kitoms varžybos. Kai tik sužinosime, kas jis bus, analizuoti jo žaidimą ir stengtis žengti dar vieną žingsnį“, – teigė K.Kemzūra.

Paklaustas, kodėl nežaidžia Kšištofas Lavrinovičius, K.Kemzūra neigė, jog krepšininkas negali rungtyniauti dėl sveikatos. „Aš nesu toks geras treneris, kad tokiose svarbiose rungtynėse į aikštelę išleisčiau visus žaidėjus. Atleiskite, bet aš nesu toks. Kitas dalykas – mes nusprendėme, kad Darius Songaila ir Paulius Jankūnas su Dirku Nowitzkiu tvarkysis geriau. Tiek K.Lavrinovičius, tiek Tomas Delininkaitis turi būti pasiruošę. Mums visiškai nesvarbi statistika, kas kiek laiko žaidžia – mums svarbiausia yra komandos pergalė“, – tvirtino rinktinės strategas.

K.Kemzūra pridūrė, jog krepšininkams pirmadienį bus skirta laisva diena. „Antradienį renkamės ir pradedame vėl viską iš naujo“, – sakė jis.

VIDEO: 15min.lt - Lietuvos rinktinės trenerio Kęstučio Kemzūros interviu po rungtynių su Vokietija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius