-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 09 /2011 09 10

Kęstutis Kemzūra: „Mes neiškrisime iš čempionato, mes laimėsime“

Lietuvos rinktinei nepavyko nuplėšti nenugalimųjų etiketės nuo prancūzų krepšininkų. Penktadienį E grupės rungtynėse Europos čempionato šeimininkai 67:73 nusileido varžovams ir dar turės pakovoti dėl vietos ketvirtfinalyje.
Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treneris Kęstutis Kemzūra
Kęstutis Kemzūra pažadėjo pergalę sekmadienį prieš vokiečius. / FIBA nuotr.

Išsamią Lietuvos ir Prancūzijos rinktinių mačo statistiką rasite čia. Čempionato tvarkaraštis, lentelės, rezultatyviausi žaidėjai ir kita statistika – specialioje rubrikoje 15min.lt/eurobasket2011.

Spaudos konferencijoje išgirdęs užsienio žurnalisto klausimą, ar nesibaimina, kad Lietuvos rinktinės žygis čempionate gali baigtis jau šiame etape, Kęstutis Kemzūra nedvejodamas atšovė. „Mes neiškrisime iš čempionato, mes laimėsime“, – apie sekmadienio mačą ryžtingai kalbėjo Lietuvos rinktinės treneris. Jo balsas nė akimirkai nesudrebėjo.

Paskutines E grupės rungtynes lietuviai sekmadienį žais su NBA lygos čempiono Dirko Nowitzkio vedamais vokiečiais. Pergalė mūsiškiams garantuotų vietą ketvirtfinalyje, tačiau į jį lietuviai gali patekti ir pralaimėję, jei palankiai susiklostys kitų mačų rezultatai.

Kalbėdamas apie pralaimėjimą prancūzams, K.Kemzūra pažymėjo didelį klaidų skaičių ir prastą pataikymą.

„Sveikinu varžovus, jų žaidimo planas puikiai suveikė. Žinojome, kad bus sunku. Manau, sustabdėme jų lyderius: B.Diaw, N.Batumą ir, kiek tai įmanoma, Tony Parkerį, tačiau ketvirtajame kėlinyje iššovė N.De Colo. Jis tapo X faktoriumi ir nužudė mus – negalėjome jo sustabdyti“, – sakė K.Kemzūra.

„Buvome išsiveržę į priekį trečiajame kėlinyje, tačiau padarėme per daug klaidų. Po jų varžovai pelnė 13 lengvų taškų, kurie mums labai skaudžiai atsiliepė. Manau, ne geriausiai atlikinėjome perdavimus. Metėme ir iš laisvų padėčių, tačiau kamuolys kartais tiesiog nenorėjo įkristi“, – tęsė treneris.

„Bandėme atsitiesti, tačiau mums nepavyko. Dabar žiūrime tik į priekį. Sekmadienio mačas su Vokietija mums bus ypač svarbus“, – pridūrė K.Kemzūra.

Į klausimą, kodėl antroje pusėje nežaidė Darius Songaila, kuris pirmojoje sėkmingai rinko taškus, K.Kemzūra atsakė, jog toks buvo jo sprendimas. „Galbūt ir suklydau. Maniau, kad Kšyštofas Lavrinovičius ir Paulius Jankūnas bus naudingesni, o pačioje mačo pabaigoje jau nebenorėjau rizikuoti. D.Songaila ilgai sėdėjo ant suolo, todėl neaišku, kaip jis būtų vėl įsiliejęs į žaidimą“, – teigė Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris.

Kokį indelį komandai duoda Jonas Valančiūnas? „Jis turi dar daug, ko išmokti. Tačiau jo energija ir emocijos mums duoda labai daug. Kartais jam tiesiog pritrūksta jėgos. Tačiau jis labai geras žaidėjas, ypač atliekant derinį du prieš du“, – auklėtinį gyrė K.Kemzūra.

Įžaidėjas Mantas Kalnietis pritarė treneriui, pabrėždamas, jog nugalėti neleido prastas pataikymas. „Nemanau, kad žaidėme blogai. Mes tiesiog nežaidėme savo žaidimo. Puolime nepataikėme savo metimų, kuriuos paprastai pataikome, o ketvirtajame kėlinyje leidome įsisiautėti Nando de Colo ir Tony Parkeriui“, – apgailestavo M.Kalnietis, pelnęs 4 taškus.

Po spaudos konferencijos K.Kemzūra dar atsakė į kelis Lietuvos žurnalistų klausimus:

VIDEO: 15min.lt - Lietuvos rinktinės trenerio, Kęstučio Kemzūros, interviu po rungtynių su Prancūzija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius