-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos krepšinio federacija rankų nenuleidžia ir viliasi įtikinti Ramūną Šiškauską apsigalvoti

Lietuvos krepšinio federacija (LKF) viliasi pakeisti Ramūno Šiškausko nuomonę. Nors 2008-aisiais su rinktine atsisveikinęs puolėjas ne kartą patvirtino neketinantis sugrįžti, LKF atkakliai siekia savo. „Rankų nenuleisime iki rugpjūčio 30-os. Mūsų tikslas – suburti pajėgiausią komandą“, – trečiadienį sakė LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.
Ramūnas Šiškauskas
Federacija žada ir toliau aktyviai perkalbinėti Ramūną Šiškauską. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Jo teigimu, federacija tikrai neturi teisintis, kad įkalbinėja R.Šiškauską apsigalvoti. „Nežinau, ar turėčiau kažkuo teisintis, ar teisinti federaciją. Labai keista, jeigu kažkas įsižeidžia kviečiamas į rinktinę. Manau, jog visais laikais atstovavimas rinktinei buvo didžiulė garbė. Tai supranta ir pats Ramūnas. Jeigu būtų visi sveiki, nemanau, kad mums reikėtų ieškoti pagalbos“, – tęsė M.Balčiūnas.

Tačiau Lietuvos rinktinės treneris Valdemaras Chomičius buvo kitokios nuomonės. „Geriausia būtų, kad krepšininkas ateitų pats ir sakytų: „Tuk, tuk, tuk... Noriu žaisti rinktinėje“. Tai būtų pats geriausias variantas. Jis jau išėjo iš to didžiojo sporto, o mes dar bandome jį sugrąžinti. Manau, jog šio klausimo visai neturime liesti, nes pats žaidėjas turi nuspręsti. Jo nuomonė yra valia“, – kalbėjo V.Chomičius.

Manau, jog šio klausimo visai neturime liesti, nes pats žaidėjas turi nuspręsti, – sakė V.Chomičius.

„Teisingai, atstovavimas rinktinei yra kiekvieno iš mūsų pasirinkimas, sprendimas, – sutiko M.Balčiūnas. – Mes tikrai norime ir darome viską, kad jis žaistų. Kaip jis nuspręs – čia yra jo reikalas. Mes, kaip federacija, gerbsime bet kokį jo sprendimą, tačiau manome, jog jis rinktinei būtų labai reikalingas.“

Vieno iš LKF vadovų nuomone, federacija ir R.Šiškauskas nesipyksta, o galutinis sprendimas šioje istorijoje turėtų būti surastas jau artimiausiu metu. „Šioje istorijoje atsakomybę turėtų prisiimti ir žurnalistai. Mes išreiškėme federacijos poziciją, jis savo. Taip, jos nesutapo, tačiau nemanau, jog čia yra konfliktas. Toliau lieti nuoskaudas nėra jokio reikalo. Mes supratome jo poziciją, su juo šnekėjosi treneris, mes. Sprendimas yra padarytas. Manau, kad šioje istorijoje greitai bus padėtas taškas“, – kalbėjo M.Balčiūnas.

Anot jo, federacija atkakliai įkalbinėja R.Šiškauską todėl, kad siekia surinkti stipriausią rinktinę. „Situacija yra žymiai sudėtingesnė vien dėl to, kad čempionatas vyksta Lietuvoje. Mes nuo pat pradžių sakėme, kad norime padaryti didžiulę šventę. O didžiulė šventė, visų pirma, gali pasisekti, jeigu gerai žais rinktinė, bus geri sportiniai rezultatai. Kad tai pasiektume – reikia geros komandos. Mūsų federacijos pareiga ir tikslas yra suburti tokią komandą, kviesti visus, galinčius atstovauti. Ramūnas yra vienas iš tų“, – pridūrė M.Balčiūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius