Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Linas Kleiza – vėl prie mikrofono

Užvakar per rungtynes su Turkija auditoriją sužavėjęs įžvalgomis ir žiniomis Linas Kleiza, atrodo, pamėgo šį užsiėmimą. Krepšinio aikštėje vyrams dėl traumos padėti negalintis šį vakarą per dvikovą su ispanais vėl talkins sporto komentatoriui Robertui Petrauskui.
Linas Kleiza
Linas Kleiza. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Televizijos žiūrovai labai palankiai įvertino šią garsaus krepšininko iniciatyvą. Portale 15min.lt surengtoje apklausoje į klausimą, kaip vertina L. Kleizos darbą eteryje absoliuti dauguma  atsakė: „Puikiai! Buvo malonu jo klausytis“. Taip manančiųjų buvo net 74 proc. Apie 20 proc. atsakė, kad jam dar yra kur tobulėti, o vos keli nuošimčiai iš kone 12 tūkst. balsavusiųjų pareiškė, esą jus erzina krepšininko balsas.

Profesionalios Lino pastabos sužavėjo ir rinktinės žaidėjus, vėliau peržiūrėjusius rungtynių vaizdo įrašą. Tuo tarpu „Facebook“ buvo operatyviai sukurta grupė iškalbingu pavadinimu „Mes norim, kad Linas Kleiza toliau komentuotų krepšinio varžybas“.

Po sudėtingos kelio operacijos sveikstantis krepšininkas ir pats liko patenkintas darbu tiesioginiame eteryje, todėl šįvakar žiūrovai vėl girdės ne įprastinį R.Petrausko monologą, o dviejų krepšinio žinovų dialogą.

„Gyvenime žmogus turi daug ką išbandyti. O kadangi Linas turi tokią priverstinę pauzę, jis ko gero dabar daro daug ką, ko nebandė iki šiol. Man pačiam yra labai didelė intriga, kaip Linas atrodys šioje barikadų pusėje. Nors aikštelėje jis elgiasi emocingai, gyvenime jis yra ramus žmogus. Galbūt komentatoriaus kėdėje jis bus kitoks“, – prieš L.Kleizos debiutą TV3 eteryje 15min.lt sakė R.Petrauskas.

Lietuvoje komentuoti rungtynes sugebančių krepšininkų ar krepšinio specialistų nėra daug. Rungtynes komentuojantys buvę ar esami krepšininkai pasaulyje nėra didžiulė egzotika. Bene garsiausias sportininkas, po karjeros tapęs gerai vertinamu komentatoriumi, yra buvusi NBA žvaigždė Charlesas Barkley. Lietuvoje krepšinio komentatoriaus amatą yra išbandęs Linas Kvedaravičius. Tokia patirtimi  dar gali pasigirti Tomas Pačėsas bei profesionalaus krepšininko karjerą anksti baigęs Tomas Rimkus, dabar vadovaujantis Lietuvos krepšinio lygai.

L.Kleizos komentuojamų rungtynių Lietuva – Turkija atkarpą galima pažiūrėti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius