-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Martynas Pocius: liūdna šioje komandoje niekada nebūna, ypač kai atvyksta Broliai

„Jei jie nori grįžti ir žaisti už Lietuvą, visiems nuo to tik geriau. Mums tos patirties reikia“, – teigia 2010 m. bronzinės Lietuvos rinktinės narys Martynas Pocius, paklaustas, kaip vertina tai, kad dauguma senbuvių, atsisakiusių rinktinei padėti praėjusiais metais, šiemet, kai Europos čempionatas vyks Lietuvoje, panoro į ją sugrįžti.
Martynas Pocius
Martynas Pocius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Martynai, ar jau spėjai pastebėti, kas šių metų rinktinėje labiausiai mėgsta pokštauti?

Pokštininkų komandoje ir pernai buvo nemažai, o šiemet dar Broliai prisijungė, kuriems humoro jausmo niekad netrūko. Liūdna šioje komandoje nebūna, nes visi prijaučia „bajeriams“.

Po pirmos fizinės treniruotės neskauda kojų?

Ne, ne... Paskutines tris savaites bandžiau intensyviai sportuoti, ir visa vasara buvo skirta reabilitacijai ir savęs stiprinimui. Tad, manau, tų skausmų per daug nebus.

Į rinktinės stovyklą visuomet susirenkate su džiaugsmu, tačiau šiemet, priešingai nei anksčiau, ir jausdami tam tikrą įtampą, ar tiesa?

Kai susirenka tiek daug žurnalistų, pajauti, kad reikalas didelis ir svarbus (šypsosi). Visi žmonės laukia ir tą ažiotažą jau pradedame po truputį jausti. Pradedam jausti, kokia kaina viso to yra. Manau, su laiku ji tik didės. Ir tai reikės atlaikyti.

Aukštaūgiai džiaugiasi Šarūno Jasikevičiaus sugrįžimu dėl atsiversiančių galimybių žaisti du prieš du ir perdavimų, kurių sulauks po krepšiu. Kiek Šaro sugrįžimas svarbus gynėjų grandies žaidėjams?

Visiems mums svarbus jo sugrįžimas. Jis yra lyderis ir aikštėje, ir už jos ribų. Vienas geriausių žaidėjų, kada nors žaidusių rinktinėje. Jo aikštės matymas unikalus, todėl neabejoju, kad su juo bus lengviau žaisti visai komandai. Aišku, vieniems prie kitų reikės priprasti – naujokams jį pažinti, jam prie mūsų priprasti, bet, manau, jo sugrįžimas bus tik teigiamas.

Ar yra pavojus, kad tie žaidėjai, kurie pernai iškovojo pasaulio bronzą, šiemet atsidurs šešėlyje? Ar pernai spėjote pajusti, kad tai jau jūsų, naujosios kartos, rinktinė?

Tokio pajautimo nebuvo. Dar vakar apie tai su Renaldu (Seibučiu, – red. past.) kalbėjome. Tiesiog tuomet, kai jau žaidi rinktinėje, nebejauti, kad žaidi sau, kad žaidi už save. Nėra jokio susirūpinimo savo statistika ir džiaugiesi vienodai – ar tu, ar draugas įmeta. Viskas už Lietuvą. Kiekvienas taškas ir atkovotas kamuolys vienodai svarbus visiems. Nesvarbu, grįžta senbuviai ar ateina nauji – svarbu, kad tai būtų į naudą rinktinei.

Ar sutiktum, kad favoritės Europos čempionate bus tos rinktinės, kurios atsiveš daugiau žvaigždžių?

Ne visą laiką taip būna. Mes pernai tų vadinamųjų žvaigždžių per daug neturėjome, tačiau dėl komandos vienybės, nusiteikimo, įgauto pagreičio žaidėme puikiai. Šiemet žaisime Lietuvoje, todėl dalykai, kuriuos minėjau, mums gali būti dar svarbesni nei pernai. Taip, vienos kitos žvaigždės atvykimas kitoms komandoms gali suteikti moralinį įkvėpimą, tačiau nemanau, kad favoritus reiktų matuoti atsižvelgiant tik į tai.

Daug draugų iš JAV atvyks į Lietuvą Europos čempionato metu?

Keli draugai ir galbūt vienas kitas treneris tikrai atvažiuos palaikyti, pažiūrėti, kaip čia viskas bus. Pirmiausia reikia visą pasiruošimo etapą praeiti ir į rinktinę dar patekti (šypsosi).

Nesi ramus dėl vietos rinktinėje?

Niekad nesi, nes konkurencija milžiniška, ir visuomet reikia įrodinėti tiek sau, tiek treneriui, kad esi vertas tos vietos.

Vis dar neaišku, kuriame klube žaisi kitą sezoną?

Šiai dienai kol kas aišku, jog lieku „Žalgiryje“, bet dar visko gali nutikti. Pauliaus Motiejūnas interviu viską puikiai pasakė: jei ateis pasiūlymas, kuris sudomins mane arba „Žalgirį“, atsiras tikimybė, kad išvyksiu. Bet kol kas lieku „Žalgiryje“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius