-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mindaugas Špokas: Klaipėda pasirengimo „EuroBasket 2011” egzaminą išlaikė sėkmingai

Klaipėdos „Švyturio“ arena su visomis tarnybomis sėkmingai išlaikė pasirengimo 2011 m. Europos vyrų krepšinio čempionatui („EuroBasket 2011”) egzaminą. Tai pasibaigus uostamiestyje rengtoms kontrolinėms Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės rungtynėms konstatavo „EuroBasket 2011” organizacinio komiteto vadovas Mindaugas Špokas.
Draugiškos krepšinio rungtynės: Lietuva-Slovėnija
Klaipėdos arena / A.Venskaus nuotr.

„Ketverios rungtynės Klaipėdoje surengtos maksimaliai laikantis „EuroBasket 2011”  reikalavimų. Tai buvo puiki galimybė realiai pasitikrinti visas organizacines grandis: nuo arenos techninės įrangos iki personalo, saugos tarnybų ir savanorių, identifikuoti problemas bei rasti jų sprendimus. Galime drąsiai teigti, jog iš esmės nesklandumų nebuvo, o techninės bei organizacinės smulkmenos buvo išspręstos iki paskutiniųjų rungtynių. Šiuo metu dėl Klaipėdos jau esame ramūs: pasirengimo „EuroBasket 2011“ startui egzaminą klaipėdiečiai išlaikė“, – sakė M.Špokas.

Savo ruožtu „Švyturio“ arenos direktorė Jolita Krickė džiaugėsi, jog krepšininkai bei sirgaliai liko patenkinti pirmosiomis profesionalaus krepšinio kovomis arenoje.

„Mes padarėme viską, kad pastatas ir jo sistemos veiktų pagal aukščiausio lygio varžybų standartus. Arena ką tik pastatyta, išbandyti jos maksimaliomis apkrovomis iki šiol neturėjome galimybės, tad mūsų žmonės dirbo per kiekvienas rungtynes, reagavo į organizatorių pastabas ir operatyviai sprendė iškilusius nedidelius nesklandumus“, – sakė J.Krickė.

Naujutėlę „Švyturio“ areną labai teigiamai įvertino ir čia treniravęsi bei rungtyniavę Lietuvos, Latvijos, Slovėnijos bei Čekijos nacionalinių rinktinių krepšininkai. Istorines, pirmąsias rungtynes čia sužaidusios Latvijos rinktinės strategas Aivaras Bagatskis uostamiesčio areną apibūdino emocinga fraze: „Čia žaisti mums buvo „kaifas...“. Gerų vertinimų negailėjo ir kitų rinktinių atstovai, ypač pabrėždami arenos jaukumą bei gerą atmosferą per rungtynes.

Didžiausio krepšinio sirgalių susidomėjimo sulaukė draugiškos runtynės, kurias žaidė Lietuvos nacionalinė rinktinė. Į lietuvių rungtynes su Slovėnijos ir Čekijos komandomis visi bilietai buvo parduoti likus kelioms dienoms iki jų. Kontrolinių rungtynių ciklui buvo akredituota beveik 100 Lietuvos ir uostamiestyje žaidusių valstybių komandų žurnalistų. 

Klaipėdoje vyks „EuroBasket 2011“ D grupės rungtynės, kurias žais Belgijos, Bulgarijos, Gruzijos, Rusijos, Slovėnijos ir Ukrainos rinktinės.

Netrukus pasirengimo Europos čempionatui egzaminą laikys ir naujai pastatyta Kauno „Žalgirio“ arena. Rugpjūčio 18-ąją Lietuvos vyrų rinktinė ten žais su Ispanijos nacionaline komanda.

„EuroBasket 2011“ vyks 2011 m. rugpjūčio 31 – rugsėjo 18 d. šešiuose Lietuvos miestuose: Alytuje, Klaipėdoje, Panevėžyje, Šiauliuose, Vilniuje ir Kaune. Jame dalyvaus 24 stipriausios Europos krepšinio rinktinės.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius