-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 16 /22:58

Prancūzai sugriovė nenugalimų rusų mitą ir kovos dėl „Eurobasket 2011“ aukso

Prancūzijos rinktinė sustabdė pergalingą Rusijos krepšininkų žygį. Europos čempionato pusfinalyje prancūzai po atkaklios kovos 79:71 (17:16, 22:18, 16:13, 24:24) palaužė rusų pasipriešinimą ir pirmą kartą pateko į finalą.
Tony Parkeris (su kamuoliu)
Rusai nesugaudė Tony Parkerio (su kamuoliu). / FIBA/Liusjeno Kulbio nuotr.

Išsamią Prancūzijos ir Rusijos rinktinių mačo statistiką rasite čia. Čempionato tvarkaraštis, lentelės, rezultatyviausi žaidėjai ir kita statistika – specialioje rubrikoje 15min.lt/eurobasket2011.

Nė karto Europos čempionais netapę prancūzai savo kolekcijoje turi Senojo žemyno pirmenybių sidabrą. Tačiau 1949 metais Egipte vykusiame čempionate finalo rungtynės nebuvo žaidžiamos – prizininkai paaiškėjo po grupės varžybų.

„Eurobasket 2011“ finale prancūzai kausis su čempionų titulus ginančiais ispanais. Jie penktadienį kitame pusfinalyje Kauno „Žalgirio“ arenoje 92:80 palaužė turnyro išsišokėlę Makedoniją. Patekę į finalą prancūzai taip pat užsitikrino vietą 2012 metų Londono olimpinėse žaidynėse.

Tuo tarpu pirmą kartą po devynių pergalių iš eilės Europos čempionate Lietuvoje pralaimėję rusai varžysis dėl bronzos medalių. Rusų varžovais sekmadienį mažajame finale bus makedonai.

Atitrūko trečiajame kėlinyje

Intriguojantį pusfinalį Kauno „Žalgirio“ arenoje stebėjo beveik pilnos tribūnos – 14 tūkst. žiūrovų, pasak oficialaus protokolo. Prancūzų ir rusų sirgalių pajėgos buvo panašios – maždaug po 200 sirgalių.

Kova taškas į tašką rungtynėse užvirė nuo pirmųjų minučių. Nė per centimetrą atgal nesitraukė nei vieni, nei kiti. Prancūzus į priekį traukė Tony Parkeris, kuris vienas pats pelnė daugiau nei pusę visos komandos taškų – 9 iš 17-os, o prancūzai minimaliai pirmavo (17:16).

Tris tritaškius iš eilės antrajame kėlinyje pataikę prancūzai šovė į priekį (39:31) ir nors rusams pavyko šiek tiek sumažinti šį deficitą, ilsėtis prieš didžiąją pertrauką geresnėmis nuotaikomis išėjo prancūzai (39:34).

Nutildę prancūzų atakas trečiojo kėlinio pradžioje rusai išlygino žaidimą (39:39, 45:45). Prancūzai atsitiesė laimėdami atkarpą 8:0 ir prieš lemiamą kėlinį jautėsi padėties šeimininkais (55:47).

Ketvirtajame kėlinyje prancūzų persvara vienu metu siekė ir 12 taškų (61:49). Rusai nepasidavė – po lyderio Andrejaus Kirilenkos tritaškio jie sumažino savo deficitą iki penkių (69:64), tačiau Nicolas Batumas ir T.Parkeris pridėjo dar keletą svarbių taškų ir įtvirtino prancūzų pergalę.

Nors prancūzai dažniau klydo (19 prieš 15), jie užtikrintai laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių (35 prieš 21). Prancūzai taip pat fantastiškai atakavo iš toli – tikslą pasiekė net 58 proc. tritaškių (7/12). Pagal šį rodiklį tai buvo geriausios prancūzų rungtynės čempionate. Rusai pataikė 40 proc. (8/20) tolimų metimų.

Prancūzija: T.Parkeris 22, N.Batumas 19 (7 atk. kam.), N.de Colo 9, A.Traore 8, J.Noah 7 (8 atk. kam.).

Rusija: A.Kirilenka 21, T.Mozgovas 12, V.Chriapa 9 (5 rez. perd.), S.Monia 8.

VIDEO: FIBA: France-Russia 79/71 (концовка игры)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius