-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulio kamuolių mušinėjimo rekordo Lietuvoje bus siekiama ir senelių, ir pataisos namuose

Europos vyrų krepšinio čempionatą pradėsiantis Guinnesso pasaulio rekordo siekimas tampa socialine akcija, prie kurios drauge su tarptautine krepšinio federacija „FIBA Europe“ prisideda ir krepšininko Lino Kleizos labdaros ir paramos fondas. Reaguodami į socialiai jautrių visuomenės grupių prašymus, akcijos sumanytojai, „EuroBasket 2011“ organizacinis komitetas ir viešųjų ryšių agentūra „VIP communications“, plečia renginio geografiją.
Pripūstus kamuolius žmonės metė į karto dėžes.
Planuojama, kad Lietuvoje vienu metu bus mušinėjama net 60 tūkst. kamuolių. / Ginos Kubiliūtės/15min.lt nuotr.

Rugpjūčio 29 dieną vyksiančio kamuolio mušinėjimo pasaulio rekordo sieks senelių globos namai Svėdasuose ir Legailiuose, vaikų socializacijos centras Vėliučionyse, Kauno nepilnamečių tardymo izoliatoriaus bei Alytaus pataisos namų bendruomenės. Organizatoriai atsižvelgdami į pageidavimus sudaryti galimybę prie „EuroBasket 2011“ renginių prisidėti žmonėms, kurie dėl įvairiausių priežasčių negali atvykti į numatytas vietas, apie 1500 krepšinio kamuolių skiria seneliams, sunkaus auklėjimo paaugliams ir įkalinimo bausmę atliekantiems asmenims.

„Negalėjome likti abejingi prašymams suteikti progą tapti rekordo dalimi tiems žmonėms, kurių judėjimas dėl tam tikrų priežasčių yra apribotas. Sportas, o Lietuvoje ypač krepšinis, turi jungti skirtingus socialinius sluoksnius, skatinti siekti kilnių tikslų. Tad mes stengiamės išnaudoti kiekvieną progą, kad svarbiausias šalies istorijoje sporto įvykis suteiktų džiaugsmo ir sukurtų šventę kiekvieno širdyje“, – sakė Darius Gudelis, vienas iš akcijos organizatorių, bendrovės „VIP communications“ vadovas.

Be to, pasaulio rekordo siekimo metu bus renkamos lėšos L.Kleizos labdaros ir paramos fondui. Kiekvienas akcijos dalyvis, atminimui gaudamas „Molten“ krepšinio kamuolį, atsidėkodamas galės paaukoti pinigų sumą, pasirinktą savo nuožiūra, rašoma pranešime spaudai.

Rugpjūčio 29 dieną vienu metu mušinėjant per 60 tūkst. kamuolių bus siekiama pasaulio rekordo ir duotas startas Europos vyrų krepšinio čempionatui „EuroBasket 2011“. Kamuolius Lietuvai dovanoja tarptautinė krepšinio federacija FIBA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius