-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzų dievas Tony Parkeris: po finalinės sirenos iš laimės pravirkau

Jau vienuolika metų Prancūzijos rinktinei atstovaujantis garsiausias šios futbolo tautos krepšininkas Tony Parkeris pagaliau įgyvendino vieną didžiausių savo svajonių. Kartu su komandos draugais įveikęs pirmą kartą šiame čempionate suklupusią Rusijos rinktinę, tris kartus NBA žiedus iškovojęs prancūzas užsitikrino bilietą į kitų metų vasarą vyksiančias Londono olimpines žaidynes.
Tony Parkeris (kairėje) ir Borisas Diawas
Tony Parkeris (kairėje) ir Borisas Diawas / FIBA/Liusjeno Kulbio nuotr.

„Kelialapis į olimpiadą – tai svajonės išsipildymas. To siekiau vienuolika metų. Kai sirena paskelbė rungtynių pabaigą, iš laimės aš pravirkau. Aš esu toks laimingas, kad tai net sunku apibūdinti žodžiais. Aš didžiuojuosi savo komanda. Aš didžiuojuosi būdamas prancūzu. Aš esu labai labai laimingas“, – po rungtynių kalbėjo T.Parkeris.

22 taškus į Rusijos krepšį įmetusio krepšininko žvaigždė Lietuvoje vykstančiame Europos čempionate spindi visu ryškumu. Savo taškų vidurkį pusfinalyje pasiekusį T.Parkerį pagal šį rodiklį
lenkia tik jau seniai į namus sugrįžęs Didžiosios Britanijos rinktinės lyderis Luolas Dengas bei italų žvaigždė Andrea Bargnani.

– Įveikę rusus, patekote į Europos čempionato finalą. Ką tai Jums reiškia? – žurnalistai paklausė T.Parkerio.
– Esu žaidęs trijuose NBA finaluose ir dabar aš pirmą kartą žaisiu svarbiausiose Europos čempionato rungtynėse. Esu dėl to labai laimingas.

– Kaip manote, ar Jums pavyks pasipriešinti įspūdingą formą demonstruojantiems ispanams?
– Ispanija yra neabejotina mačo favoritė. Bet mes neturime ko prarasti. Mūsų varžovams tai bus ketvirtasis finalas. Jie yra geriausia komanda Europoje. Mes juos labai gerbiame. Bet mes turime galimybę sužaisti geriausias savo rungtynes ir įveikti juos.

– Per tuos vienuolika metų su rinktine patyrėte daugybę apmaudžių nesėkmių. Ar dar nepavargote?
– Mes esame alkani. Per tuos metus mes daug kovėmės. Vis tie išbandymai mūsų viduje užkūrė ugnį, vedusią mus į priekį.

– Ar Joakimas Noah labai sustiprino komandą?
– Jis mums suteikė daug jėgos po krepšiu. Ar tiesa, kad aš jį įkalbėjau žaisti rinktinėje? Tikrai taip. Aš su juo kalbėjau daug kartų. Sakydavau jam, kad mums reikia jo pagalbos. Žaidžiant Europos čempionate, kiekvienai komandai reikia aukštų ir galingų vyrukų. Pasižiūrėkite į Ispanijos rinktinę – jie turi brolius Gasolius ir Serge Ibaką. Rusai turi Viktorą Chriapą, Andrejų Kirilenko ir Timofėjų Mozgovą. Mums taip pat reikėjo galingo krepšininko, kuris galėtų mums padėti savo jėga. Mes turėjome užtektinai talentingų gynėjų, bet mums reikėjo daugiau jėgos po krepšiu.

– Pirmojo etapo metu Jūs praleidote dvikovą su Ispanija. Šis Jūsų sprendimas buvo apaugęs įvairiausiomis kalbomis.
– Pirmuose etapuose aš žaidžiau labai daug laiko ir būsiu atviras – aš buvau pavargęs. Ir nebuvo nė vienos priežasties, dėl kurios man būtų reikėję žudyti save kaunantis su ispanais. Juk visi suprantame, kad svarbiausios rungtynės yra ketvirtfinalis ir pusfinalis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius