-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzų spauda: lietuvių pergalė būtų logiška

Prieš penktadienį vyksiantį E grupės mūšį su šeimininke Lietuva prancūzų spauda savo šalies rinktinei pataria taupyti jėgas.
Tony Parkeris
Anot prancūzų spaudos, Tony Parkeriui ir rinktinei reikia poilsio. / FIBA nuotr.

„Penktadienis atrodo tinkama diena pirmajam pralaimėjimui. Pesimizmas? Ne. Pašiepimas? Dar labiau ne. Tai tiesiog dviejų žaidimo kreivių susikirtimas – lietuvių pergalė būtų logiška. Dėl sirgalių palaikymo šeimininkai žaidžia lyg apsėsti, be to, sieks užsitikrinti vietą ketvirtfinalyje, o po skambios pergalės (100:90) prieš Serbiją turės dar daugiau pasitikėjimo savo jėgomis“, – rašo didžiausio prancūzų sporto dienraščio „L'Equipe“ žurnalistas Xavieras Colombanis iš Vilniaus.

Nors prancūzai šiame Europos krepšinio čempionate kol kas dar nesuklupo, iškovodami šešias pergales iš tiek pat galimų, žurnalisto teigimu, tai pareikalavo daugybės jėgų.

„Komanda pavargusi. Tai matyti iš jų veidų ir praradimų – traumą patyrė Mickaelis Gelabale. Rinktinė neišvengiamai turės mažinti apsukas“, – rašo X.Colombanis.

„Mes jau turime bilietą į ketvirtfinalį, o jeigu Ispanija ankstesnėse penktadienio rungtynėse nugalės Serbiją, užsitikrinsime ir vietą tarp trijų geriausių E grupės komandų. Tai greičiausiai ketvirtfinalyje leistų išvengti Rusijos rinktinės, su kuria niekas nenori žaisti“, – tęsė „L'Equipe“ žurnalistas.

Apie reikalingą poilsį užsiminė ir vienas prancūzų lyderių Borisas Diaw. „Būtų idealu laimėti ir sumažinti žaidimo minutes lyderiams. Fizinis nuovargis yra tikrai jaučiamas, nes šis Europos čempionatas yra išskirtinai ilgas“, – kalbėjo po 30 min. aikštelėje kiekviename mače praleidžiantis B.Diaw.

Tačiau ilgiausiai, net po 34 minutes, žaidžia prancūzų lyderis Tony Parkeris. „T.Parkeriui reikia poilsio, tačiau Andrew Albicy (kol kas žaidė vos po 8 min. – red. past.) ir Steedas Tchicamboud (9 min. – red. past.) turbūt jausis tarsi įmesti į ugnį“, – rašė X.Colombanis.

Kalbėdamas apie lietuvių lyderius, „L'Equipe“ žurnalistas išskyrė Šarūną Jasikevičių ir Joną Valančiūną. „2000-aisiais Š.Jasikevičius buvo vienas iš penkių geriausių Europos krepšininkų. Mače su serbais jis įrodė, jog vis dar turi parako. Tačiau turbūt labiausiai talentu apdovanotas yra jauniausias Jonas Valančiūnas. Jeigu jam neskirsime dėmesio, jis gali mus tikrai nubausti“, – perspėjo Vilniuje Europos čempionato kovas stebintis prancūzų žurnalistas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius