Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Rolandas Skaisgirys apie Kęstučio Kemzūros rūstybę užsitraukusį teisėją: „Jis tiesiog norėjo pasirodyti“

Tokio santūrumu ir šaltais nervais garsėjančio Kęstučio Kemzūros lietuviai dar nebuvo matę. Tačiau keli abejotini teisėjų sprendimai įaudrino ne tik jį. Lietuvos ir Ispanijos rinktinių dvikovai teisėjavusių arbitrų darbą po rungtynių aptarinėjo beveik visi krepšinio gerbėjai.
Įtūžęs K.Kemzūrą nustūmė ir jį tvardžiusį R.Kuncaitį
Įtūžęs K.Kemzūrą nustūmė ir jį tvardžiusį R.Kuncaitį / Kadras iš video

Šios temos nevengė ir buvęs krepšininkas Rolandas Skaisgirys. Pasak aštriu liežuviu garsėjančio vilniečio, keli arbitrų sprendimai, priimti pirmojo kėlinio metu, buvo, švelniai tariant, neaiškūs. R.Skaisgirio teigimu, visus abejotinus sprendimus priėmė Slovėnijos teisėjas Damiras Javoras.

„Pirmąjį kėlinį tas slovėnas tiesiog trukdė žaisti. Jo švilpukai buvo visai neaiškūs. Aš manau, kad jis tiesiog norėjo pasirodyti. Čia kalta jo arogancija. Suprantate, kalbant apie epizodus, kai pražangą galima skirti ir pro užtvarą bėgančiam vienos komandos žaidėjui, ir ją statančiam kitos komandos žaidėjui, geriau išvis nešvilpti. Aš prisimenu keturis epizodus iš pirmojo kėlinio, kuomet teisėjams tiesiog nereikėjo kištis išvis. Tačiau tas slovėnas įsikišo ir visi tie epizodai buvo naudingi ispanams“, – tvirtino buvęs krepšininkas.

Bandė taisyti padėtį

Kaip ir Robertui Petrauskui komentuoti rungtynes padėjęs Linas Kleiza, R.Skaisgirys neabejojo, jog K.Kemzūra techninę pražangą gavo sąmoningai. Anot pašnekovo, po treneriui skirtos nuobaudos teisėjas D.Javoras bandė taisyti situaciją ir keliose dviprasmiškose situacijose priėmė lietuviams palankius sprendimus.

„Tačiau tie du ar trys mums naudingi švilpukai buvo visiškai nereikalingi. Aš nežinau, ar vakar lietuviai turėjo šansų laimėti. Bet tas skirtumas, kuriuo ispanai buvo priekyje po pirmojo kėlinio, visiškai neatspindėjo realios situacijos aikštėje“, – teigė R.Skaisgirys.

Tendencingumo neįžvelgė

15min.lt kalbintas garsiausias Lietuvos teisėjas Romualdas Brazauskas pripažino, jog Lietuvos ir Ispanijos rinktinių mačui teisėjavę arbitrai padarė klaidų, tačiau pabrėžė, jog jų sprendimai nebuvo tendencingi.

„Abejotinų teisėjų sprendimų pasitaiko kiekvienose rungtynėse. Bet kad būtų švilpta į vieną pusę, tai tikrai to nebuvo. Suprantate, tokie dalykai yra žmogiški. Kuomet iš sausakimšų tribūnų būna daromas didžiulis spaudimas, jis kartais teisėjus išmuša iš vėžių. Noriu pasakyti, kad kiekvienas teisėjas savo darbą nori atlikti kuo geriau. Šiame čempionate dirba geriausi Europos teisėjai. Tačiau kuomet jų klaidos būna naudingos šeimininkų varžovams, tai sukelia tokią audringą reakciją“, – aiškino R.Brazauskas.

Žvaigždžių autoritetas lemia daug

Ar gali būti, jog prieštaringai vertinamus teisėjų sprendimus lėmė aukščiausio kalibro žvaigždžių perpildytos Ispanijos rinktinės autoritetas? Pasak R.Brazausko, tokie dalykai iš tiesų gali turėti įtakos.

„Vėlgi, tai yra žmogiški dalykai. Tiek NBA, tiek ir visur kitur yra autoritetai. Paprasčiausias pavyzdys gali būti Šarūnas Jasikevičius. Jeigu kitas žaidėjas reikštų tiek emocijų, kiek sau leidžia Šarūnas, jis gautų kad ir 10 techninių pražangų. O Šarūnas jei ir gauna, tai tikrai retai. Kiekvienas krepšininkas autoritetą turi užsitarnauti, – tvirtino garsiausias šalies arbitras. – Lygiai tas pats yra ir su teisėjais. Jei nepatyręs kolega padaro klaidą, ji gali sukelti audringą reakciją. Bet jei tokią pačią klaidą padaro patyręs teisėjas, neigiamos reakcijos gali nebūti visai.“

R.Skaisgirys šiuo klausimu turėjo kitokią nuomonę. Anot jo, teisėjo D.Javoro sprendimams ispanų autoritetas įtakos neturėjo.

„Juk buvo situacijų ir iš mūsų pusės, kai Š.Jasikevičius gynėsi prieš Sergio Llullą. Šarūnas tikrai aiškiai prasižengė, bet dėl jo autoriteto pražanga užfiksuota nebuvo“, – teigė buvęs krepšininkas.

Rungtynių epizodą, kuomet K.Kemzūra buvo nubaustas technine pražanga, galite išvysti žemiau esančiame vaizdo klipe.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius