-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

S.Kairys: finansiškai Marijonas Petravičius nenukentės, nes jo kontraktas buvo apdraustas

Be kontrakto su klubu, be rinktinės ir be jokių karjeros ateities planų. Šis atrodytų tik baisiausiame sapne įmanomas košmaras Marijonui Petravičiui per kelias dienas tapo realybe. Su kuria susitaikyti, net ir santūrumu garsėjančiam Lietuvos rinktinės vidurio puolėjui, nelengva.
Marijonas Petravičius
Marijonas Petravičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„15min“ primena, kad, dar prieš rugsėjo 2 d. vykusį mačą su Turkija, 29 m. 207 cm ūgio M.Petravičius, kaip vėliau prisipažino, jautėsi prastai, tačiau niekam to nesakė. Po laimėtų rungtynių, kuriose pelnė 5 taškus, „centras“ pasiskundė dusuliu ir silpnumu.

Pradžioje manyta, kad krepšininkas persišaldė, tačiau netrukus paaiškėjo, kad jis susirgo, pulmonologo Skaidriaus Miliausko teigimu, jauniems, stipriems, daug judantiems sportininkams nebūdinga liga – plaučių mikroembolija.

Sportininkams nebūdinga

Ja susergama, kai apatinėse galūnėse susidarę kraujo krešuliai (embolai) „atšoka“ ir, venomis patekę į plaučius, juos „užkemša“.

Didžiausia rizika susirgti šia liga kyla ilgai vyresnio amžiaus ilgai gulintiems, po sunkios operacijos atsigaunantiems, anksčiau šia liga sirgusiems žmonėms. Taip pat kontraceptines priemones geriančioms, nėščioms moterims.

Jei nėra komplikacijų, susirgimo gydymas paprastas – pacientai apie savaitę geria krešuliams susidaryti neleidžiančius vaistus, o organizmas pats „tirpdo“ susidariusius trombus. Vėliau dar apie pusmetį žmonės profilaktiškai naudoja kraują skystinančius vaistus.

Kontraktas „nuplaukė“

„Šiuo metu vyksta tyrimas, dėl ko susirgo Marijonas. Tai dabar yra svarbiausia, nes jo gyvybei pavojus negresia, sveikatos būklė stabili. Paaiškėjus priežastims ir pasveikus, vėl pradėjus sportuoti, būtų galima pradėti galvoti ir apie jo tolimesnę sportinę ateitį. Kol kas tą daryti yra beprasmiška, nes neaiški susirgimo priežastis ir kiek laiko sveiks, kada galės pradėti sportuoti“, – teigia krepšininko agentas Stepas Kairys.

Jis patvirtino, kad kontraktas su Stambulo „Besiktas“ ekipa „nuplaukė“. Ekipa nusprendė nelaukti pasveikusio Marijono ir sudarė kontraktą su 26 metų 211 cm ūgio Zoranu Ercegu.

Tvardo emocijas

M.Petravičius, kurio žmona Bernadette JAV netrukus turėtų pagimdyti jau antrąjį vaiką, bando vyriškai pakelti užgriuvusias netikėtas negandas. Nors ir labai nuliūdęs, kad praleis čempionatą, nematys vaiko gimimo, kad vėl neturi kontrakto, puolėjas nesiskundžia.

Jis per televizorių stebi rinktinės kovas ir džiaugiasi, kad sveikatos sutrikimai jį užklupo būtent Lietuvoje. Nes niekur kitur tiek dėmesio ir rūpesčio jis nebūtų sulaukęs.

„Aišku, jis yra labai nuliūdęs. Labiausiai dėl to, kad praleis Europos čempionatą, kuriam buvo gerai pasirengęs ir labai norėjo atstovauti savo šaliai. Jo svarbiausias tikslas yra žaisti už Lietuvą“, – įsitikinęs S.Kairys.

Finansiškai nenukentės

Dar viena menka paguoda šiuo metu Kauno klinikose gulinčiam Marijonui – finansai. Pinigine prasme jis nenukentės, nes kontraktas su „Besiktas“ buvo apdraustas. Gydymo išlaidos taip pat bus padengtos draudimo pinigais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius