-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 21

Anglijos rinktinėje perversmas – iš Fabio Capello trenerio pareigas perima gynėjas Johnas Terry

Vienos iš PAR vykstančio pasaulio futbolo čempionato favoričių laikytos Anglijos rinktinės strategą Fabio Capello užgriuvo kritikos lavina. Teigiama, kad komandos valdymą slapčia perėmė gynybos specialistas ir buvęs kapitonas Johnas Terry, rašo welt.de.
J.Terry ir F.Capello nesutaria
J.Terry ir F.Capello nesutaria. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Prastai susiklosčius pasaulio futbolo čempionato pradžiai ir iškilus grėsmei neįveikti net grupės barjero anglų komandoje – perversmas. Teigiama, kad iš F.Capello yrančios komandos valdymą perėmė J.Terry.

„Toks jausmas, lyg per pastaruosius dvejus metus laiką tuščiai švaistėme. Neturiu jokio supratimo, kaip ar kodėl žaidėjai galėjo atsidurti tokioje situacijoje“, – sakė F.Capello likus dviem dienomis iki C grupės paskutinės dvikovos trečiadienį su Slovėnija.

Akivaizdu, kad anglai turnyre nesusitvarko su milžinišku psichologiniu spaudimu. Fizinė ir moralinė Wayne'o Rooney, Steveno Gerrardo ir kitų futbolininkų būklė tokia bloga, kad futbolo gimtinės sirgaliai jau prarado visas viltis matyti savo numylėtinius, iškovojančius pasaulio čempionato titulą.

„Problema galėtų būti spaudimas. Jis kerta per kojas ir gniuždo kovos dvasią. Jaučiama, kad komanda su tuo nesusitvarko, – kalbėjo 64 metų italų futbolo specialistas. – Visa komanda yra pernelyg lėta. Nėra jokių žaidimo tempo pokyčių. Tiesiog neatpažįstu komandos.“

F.Capello, kuriam rinktinės fiasko atveju gresia atleidimas, nuo komandos laikėsi gana atokiai. Kalbama, kad žaidėjai jau verčiasi be stratego pagalbos. Po lygiųjų su Alžyro futbolininkais gynėjas J.Terry sušaukė komandos posėdį, jame priimta ryžtingų sprendimų.

Kaip naujas neoficialus anglų treneris jis kvietė žaidėjus griebti jautį už ragų ir žaisti kitaip, nei parašyta F.Capello plane. Kai kuriems žaidėjams tokie pokyčiai nebuvo prie širdies. W.Rooney ir S.Gerrardas tvirtino, kad komandoje konfliktas dar labiau paaštrėjo, kai iš karto po „krizės“ posėdžio J.Terry vienas nuėjo ir detaliai išklojo apie visus Anglijos rinktinės žaidėjų ir trenerio nesutarimus žiniasklaidai.

„Galbūt kažkas iš komandos jau šį vakarą skris namo. Kokia problema? Jeigu kai kurie žaidėjai nepatenkinti ir nesutariame su treneriu, reikėtų būti atviriems ir kalbėtis apie tai. Visi esame patyrę žaidėjai ir turėtume tokias problemas išspręsti, – kalbėjo J.Terry ir reikalavo, kad F.Capello pakeistų taktiką. – Su slovėnais turėtume žaisti 4–5–1 taktine schema su Rooney priešakyje. Jeigu Capello pyks, atsakysime jam: „Na, ir kas?“ Aš čia esu tam, kad Anglija laimėtų pasaulio čempionatą. Kalbu už visą rinktinę ir anglų sirgalius, kurie trokšta sėkmės.“

Anglijos futbolo asociacija palaiko žaidėjus ir jau rengiasi atleisti F.Capello iš pareigų. Jeigu anglai baigtų pasirodymą po trečiųjų grupės varžybų, o italų futbolo specialistas neatsistatydintų, Anglijos futbolo asociacija nutrauktų su juo sutartį ir nė nemirktelėdama sumokėtų jam apie 13,8 mln. eurų kompensaciją.

Priminsime, kad anglai dvejas pirmąsias pasaulio čempionato rungtynes baigė lygiosiomis – su JAV 1:1, su Alžyru – 0:0. Norėdami patekti į aštuntfinalį, jie turi įveikti slovėnus trečiose grupės rungtynėse. Šio mačo teisėjas bus vokietis Wolfgangas Starkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius