Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2010 06 30

FIFA grasina išbraukti Prancūziją iš tarptautinių varžybų žemėlapio

FIFA prezidentas Seppas Blatteris įspėjo, kad Prancūzija gali būti pašalinta iš tarptautinių futbolo varžybų, jei šalies Vyriausybė nenustos kištis į Prancūzijos futbolo federacijos (FFF) darbą.
S.Blatteris įspėjo Prancūzijos prezidentą N.Sarkozy
S.Blatteris įspėjo Prancūzijos prezidentą N.Sarkozy. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

FIFA galva neslėpė, kad „tiesiai šviesiai perspėjo“ Prancūzijos prezidentą Nicolas Sarkozy, kuris aršiai kritikavo 2006 metų pasaulio vicečempionų rinktinę, anksti pasitraukusią iš šių metų planetos pirmenybių Pietų Afrikos Respublikoje (PAR).

S.Blatteris pareiškė, kad FFF turėtų ignoruoti „politinį spaudimą, net jeigu jį daro pats šalies prezidentas. Kitu atveju federacija gali būti suspenduota“.

FIFA taisyklės aiškiai skelbia, kad šalies futbolo federacijos turi dirbti atskirai nuo ministrų kabinetų ir šie negali daryti jokio spaudimo ar įtakos.

Prancūzijos rinktinė 2010 metų čempionate per tris mačus pelnė vos vieną įvartį ir surinkusi vieną tašką liko A grupės dugne. Negana to, netilo skandalas dėl nesutarimus komandoje: puolėjas Nicolas Anelka buvo išsiųstas namo už stratego Raymond'o Domenecho įžeidimą, protestuojantys žaidėjai atsisakė treniruotis, o gynėjas Patrice'as Evra apsistumdė su fizinio rengimo treneriu Robertu Duverne.

Nusivylęs garbės nedarančiu nacionalinės šalies vienuolikės pasirodymu Prancūzijos prezidentas N.Sarkozy pat ėmėsi aiškintis, kas nutiko. Prezidentas pasikalbėti akis į akį buvo išsikvietęs rinktinės puolėją Thierry Henry.

Po šešerių metų darbo iš rinktinės vyriausiojo trenerio pareigų pasitraukus R.Domenechui, N.Sarkozy pareikalavo permainų ir šalies Futbolo federacijoje. Jų ilgai laukti neteko – Jeanas Louisas Valentinas atsistatydino ir FFF prezidento pareigų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius