-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 07

Ispanijos rinktinės treneris: žaidžiame tokį patį futbolą kaip ir prieš dvejus metus

Ispanijos futbolo rinktinės strategas Vincentas Del Bosque įsitikinęs, kad 2008 metų Europos čempionai žaidžia tą patį futbolą kaip ir prieš dvejus metus, nepaisant to, kad šiemet jo auklėtinių puolimas stringa, rašo fifa.com.
Ispanijos rinktinės treniruotė
Ispanijos rinktinės treniruotė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pietų Afrikos respublikoje vykstančiame pasaulio čempionate dabartiniemas Europos čempionams ispanams labiausiai stinga įvarčių ir gero puolėjo Fernando Torreso. Pastarasis sužibėjo 2008 metais, kai Europos čempionato finalo 33–ą žaidimo minutę pelnė pergalingu tapusį įvartį. Tuo tarpu šiame čempionate jis kol kas tūno savo paties šešėlyje ir dar nesugebėjo pasižymėti.

Tačiau V. Del Bosque atmeta visas viešumoje pasirodžiusias kalbas, jog trečiadienio pusfinalio mūšyje su Vokietija F.Torreso gali nebūti pagrindinėje komandos sudėtyje: „Spaudimas dėl F.Torreso neturi jokios reikšmės, nes šis žaidėjas yra įpratęs žaisti aukščiausio lygio mačus“.

Įvarčių gausa „La Roja“ gretose gali pasigirti tik vienintelis Davidas Villa. Rezultatyviausio turnyro žaidėjo sąskaitoje – penki įvarčiai. Dar vieną įvartį yra pelnęs saugas Andresas Iniesta.

Tuo tarpu Vokietijos stovykloje įvarčius mušė net penki žaidėjai: Thomas Mulleris ir Miroslavas Klose – po keturis, du kartus pasižymėjo Lucasas Podolskis, po vieną – Cacau, Mesutas Ozilas ir Arne Friedrichas.

„Vokiečiai moka gerai kontratakuoti, turi solidžią gynybą ir individualiai stiprius žaidėjus. Esame dvi stiprios Europos futbolą reprezentuojančios komandos“, – savo oponentus gyrė V. Del Bosque.

Ispanų strategas nepamiršo ir skirtumų: „Esame ir dvi skirtingos komandos. Jų žaidimas yra tiesus ir vertikalus, tuo tarpu mes labiau įmantrūs. Jie turi aukštos kokybės futbolininkus: Filipą Lahmą, Bastianą Schweinsteigerį, Miroslavą Klose ir Mesutą Ozilą, kurie gali nulemti rungtynių baigtį“.

Vokietijos rinktinės trenerio Joachimo Loewo nuomone, jo ekipa subrendo atkeršyti ispanams už pralaimėjimą 2008 metų Europos čempionato finale: „Per dvejus metus atlikome daugybę pakeitimų, Ispanija – ne tiek daug. Šiame čempionate, lyginant mūsų žaidimą su 2008 metais padarėme pažangą. Tuomet nebuvome tokie pastovūs ir neturėjome tokios kokybės žaidėjų kiekvienoje pozicijoje, kokius turime dabar. Dabartiniai žaidėjai turi neįtikėtinus įgūdžius, techniką ir taktinę nuovoką“.

Pusfinalio Vokietija – Ispanija nugalėtojas liepos 11 dieną žais didžiajame finale. Čia jo jau laukia Olandijos rinktinė, pusfinalyje 3:2 įveikusi Urugvajaus futbolininkus. Šeštadienį pusfinaliuose pralaimėjusios komandos kovos dėl bronzos medalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius