Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 11

Pasaulio futbolo čempionatas prasideda! (nuotraukos)

Pasirengimas galiausiai baigtas – penktadienio naktį Pietų Afrikos Respublikoje neoficialiai paskelbta 19-ojo pasaulio futbolo čempionato pradžia.
Sirgalių šėlsmas
Sirgalių šėlsmas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Futbolas

Oficialioje tris valandas trukusioje atidarymo ceremonijoje-koncerte Soveto miesto stadione „Orlando“ pasirodė pasaulio muzikos žvaigždės, o oficialūs asmenys, futbolo garsenybės ir žaidėjai sveikino visus su švente ir kvietė mėgautis reginiu iki pat turnyro pabaigos.

„FIFA laiminga, kad yra čia. Esu labai laimingas būdamas čia. Čia prasideda 2010 metų futbolo čempionatas“, – trumpą kalbą išrėžė FIFA prezidentas Seppas Blatteris. Jam antrino PAR prezidentas Jacobas Zuma.

„PAR laiminga, kad organizuoja pasaulio čempionatą. Mes esame laimingi, kad FIFA priėmė tokį sprendimą. Dėkoju pietų afrikiečiams, kad taip šiltai priėmė mūsų svečius. Dėkoju ir noriu paprašyti, kad tas svetingumas išliktų viso turnyro metu. Afrika rodo pasauliui, kad gali prisiimti bet kokį pasaulinį įsipareigojimą, kaip ir kiti regionai“, – sakė jis.

Pasaulio futbolo čempionatas Afrikos žemyne vyksta pirmą kartą.

Per septynis mėnesius tapo aiškios visos 32 planetos pirmenybių dalyvės. Dabar visiems smalsu, kas taps nugalėtoju. Ar brazilams pavyks iškovoti šeštą titulą? Ar prieš dvejus metus Europos čempionais tapę ispanai įrodys savo dominavimą visame pasaulyje? Ar legendiniam argentiniečiui Diego Maradonai pavyks įkvėpti komandą, kaip tai jis padarė aikštėje 1986 metais? Gal italų trenerio vedami anglai galiausiai parodys savo neabejotiną potencialą. Gal italai pakartos 1930 metų sėkmę, kai apgynė čempionų titulą?

Viena aišku: po penkių savaičių, liepos 11 dieną, vienos iš 32 rinktinių žaidėjai Nelsono Mandelos tėvynėje ir vaivorykštės šalyje pergalingai kels rankas ir lies džiaugsmo ašaras. Jie dar ketverius metus, iki kitų planetos pirmenybių Brazilijoje 2014 metais, bus vadinami stipriausiais pasaulyje.

2010 metų pasaulio čempionato himną „Waka Waka“ („This time for Africa“) atliko Shakira ir vietos PAR grupė. Turnyro atidarymo šventėje taip pat dainavo Johnas Legendas, Alicia Keys, grupė „Black Eyed Peas“, Afrikos žemyno ir kitos pasaulio muzikos žvaigždės.

Šventėje „Kick off celebration“ buvo raginta sirgti už Bafana Bafana – PAR rinktinę, kuri penktadienį žais pirmąsias turnyro rungtynes su Meksikos nacionaline komanda. Taip pat pristatytos kelios socialinės akcijos, iš kurių viena – „1 goal – education for all“ („Vienas tikslas – švietimas visiems“).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius