Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 07

Ispanijos rinktinė pralaužė vokiečių gynybą ir pirmą kartą žais finale (nuotraukos, statistika, komentarai)

Pietų Afrikos Respublikoje vykstančio pasaulio futbolo čempionato antrame pusfinalyje trečiadienį Ispanijos futbolininkai po atkaklios kovos 1:0 (0:0) nugalėjo vokiečius ir pirmą kartą per visą istoriją pateko į tokio turnyro finalą. Ten jie dėl titulo sekmadienį susigrums su Olandijos komanda.
Rungtynių akimirka
Ispanai pirmą kartą žais pasaulio čempionato finale. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Ispanai nutraukė įspūdingą Vokietijos nacionalinės komandos žygį – įveikė varžovus pusfinalyje minimalia persvara. Rungtynių didvyriu tapo Carlesas Puyolis, galva pelnęs pergalingą įvartį.

Joachimo Loewo auklėtiniai šeštadienį mažajame finale dėl bronzos kovos su Urugvajaus rinktine. Galiausiai vokiečiai gali pakartoti 2006 metų rezultatą, kai planetos pirmenybėse užėmė trečiąją vietą. Ispanų finale sekmadienį laukia Olandijos rinktinė, pusfinalyje 3:2 įveikusi urugvajiečius.

Daugiau naujienų iš pasaulio futbolo čempionato rasite paspaudę čia.

Vokietijos ir Ispanijos rinktinių dvikova vyko 62,8 tūkst. vietų stadione „Durban“,esančiame Darbano mieste. Mačo arbitras – vengras Viktoras Kassai.

Rungtynių pradžia buvo labai atsargi, komandos daugiau stengėsi kuo ilgiau valdyti kamuolį, o ne kurti atakas. 5-ą minutę trumpam rungtynes pertraukė įbėgęs sirgalius, tačiau apsauga be didesnių pastangų jį pagavo ir išvedė iš aikštės.

Ispanai žaidė aktyviau, tiksliau ir daugiau kontroliavo kamuolį, tuo tarpu vokiečiai visą dėmesį sutelkė į gynybą, tačiau sulaukę tinkamos progos stengėsi greitai atakuoti. Į kėlinio pabaigą žaidimas išsilygino, varžovų aikštės pusėje dažniau ėmė lankytis ir vokiečiai. Įpusėjus rungtynėms rezultatas nepasikeitė – 0:0.

Po pertraukos ispanai mėgino sušaudyti varžovų vartus tolimais smūgiais, kaip ir pirmojo kėlinio pradžioje jie daugiau kontroliavo kamuolį. 58-ą minutę Ispanijos futbolininkai turėjo dvi puikias progas pelnyti įvartį. Vokiečių vartus gelbėjo vartininkas Manuelis Neueris ir šiek tiek sėkmė.

69-ą minutę savo šanso sulaukė ir vokiečiai. Po Lukaso Podolskio perdavimo neseniai aikštėje pasirodęs Toni Kroosas pasiuntė mirtiną smūgį į varžovų vartus, tačiau šiuos išgelbėjo laiku reagavęs vartininkas Ikeras Casillasas.

Beveik nedengiamas Carlesas Puyolis po pakelto kampinio galva įspūdingai pasiuntė kamuolį į Vokietijos rinktinės vartus. 73-ą minutę Ispanijos rinktinė išsiveržė į priekį 1:0. Joachimo Loewo auklėtiniai užgulė varžovų vartus, tačiau ispanai skylių gynyboje nepaliko.

Geriausiu rungtynių žaidėju paskelbtas ispanas Xavi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius