-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Noriu būti reikalinga“: jauna kalytė ieško namų (nuotraukos, video)

Istorijų kaip ši – apie nebereikalingus augintinius, kurių kaip panešiotų batų atsikrato į užsieny išvykstantys šeimininkai – daug. Tačiau kiekviena tokia istorija ypatinga, nes ji – apie gyvybę, kuri kabinasi į gyvenimą, kuri žvelgia ilgesingu ir meilės kupinu žvilgsniu, kuri prašosi paglostoma ir pamyluojama.
Dinė
Dinė / Globėjos nuotr.
Globėjos nuotr./Dinė
Globėjos nuotr./Dinė

Šį kartą pasakojimas apie jauną 8 mėnesių kalytę Dinę, kurios šeimininkas, išvykdamas į užsienį, paliko šunytę nuomojamame kambaryje, o buto šeimininkė su linksma ir nieko nenujaučiančia Dine atkeliavo į UAB „Grinda“. Į „Grindą“ Dinė nepakliuvo, išsiderėjo Lietuvos gyvūnų globos draugijos Vilniaus skyriaus savanorės dar savaitę laiko naujiems arba laikiniems globėjams surasti. Kalytė spėjo ir TV ekranuose sužibėti, deja, nelinksmoje istorijoje apie tokius pačius kaip ji likimo valiai paliktus gyvūnus.

Faraonų veislės miniatiūrinę kopiją primenanti Dinė – maža, sveika ir be galo miela kalytė su didelėmis ausimis. Šiuo metu ji glaudžiasi pas laikiną globėją. Mėgsta palaida lakstyti po laukus ir siausti su kitais šunimis, o pavargusi – susirangyti ant kelių ir snausti. Geriausia draugė virtuvėje ir ten, kur kvepia maistu, tačiau maistui neišranki, o už skanesnį kąsnį ir iš miegų pabunda – pro mažą rudą nosytę nė vienas gardus kvapelis nepraslysta.

Globėjos nuotr./Dinė
Globėjos nuotr./Dinė

Ir atsisėsti moka. Kadangi mažoji imli „mokslams“, per dvi savaites ji daug ko išmoko, ką tokio amžiaus šuneliai jau turi mokėti, pavyzdžiui, gamtinius reikaliukus atlikti lauke. Avarijų pasitaiko, betgi mažiukams iki metų tokios nuodėmės atleidžiamos, o šuns elgesys priklauso nuo auklėjimo ir skiriamo gyvūnui laiko, kurio, matyt, Dinė iš buvusių šeimininkų daug negavo. Mažoji gali mokytis ir mokytis, tik reikia laiko, noro, meilės ir kantrybės – dalykų, kuriuos gali suteikti tik nauji ir geri šeimininkai.

Laikinuose namuose (mažajai jau teko pabuvoti dvejuose), kuriuose gyvena ne tik svetimi žmonės, bet ir šunys, Dinė adaptavosi greitai. Pusvalandis šnekinimų, skanėstų – ir ji jau leidžiasi glostoma, krenta ant nugarytės ir prašo paglostyti pilvuką. Tad Dinei skubiai ieškomi nuolatiniai namai, kad netektų klajoti iš vienų namų į kitus, o jos begalinis draugiškumas ir prieraišumas nevirstų nepasitikėjimu ir liūdesiu, kad „esu niekam nereikalinga“.

Papildyta balandžio 30 d. Kalytė Dinė surado naujus namus ir dėkoja visiems, atkreipusiems į ją dėmesį.

Globėjos nuotr./Dinė
Globėjos nuotr./Dinė
VIDEO: 7 mėnesių kalytė Dinė labai ieško naujų namų

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius