Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Žmonių neatsakingumas laužo gyvūnų likimus

Laiku nepasirūpinę savo augintinių kastravimu ar sterilizavimu žmonės vėliau už savo neatsakingumą verčia skaudžiai mokėti pačius savo augintinius. Lyg kalti būtų jie.
Šunelių šeimyna (PATINĖLIS NUMARINTAS)
Šunelių šeimyna / LGGD nuotr.

Į šaltus narvus uždarytos nėščios ar ką tik pagimdžiusios kalės su visais šuniukais – skaudi Vilniaus savivaldybės įmonės „Grinda“ kasdienybė. Tačiau tai, kas įvyko šią savaitę, privertė nustebti ne vieną.

Į „Grindos“ valdomus vadinamuosius gyvūnų globos namus iš gatvės buvo atvežta visa šunelių šeimyna: šuo tėtis, kalytė mama ir jų vaikučiai. Kaip paaiškėjo, 2 metų kalytė ir 3 metų šunelis turėjo namus, tačiau šeimininkai viduržiemį išgrūdo visą šeimyną į lauką, kai kartu gyvenę šunelis ir kalytė susilaukė palikuonių.

LGGD nuotr./Šunelių šeimyna
Šunelių šeimyna

Jau iš gatvės namų netekusi šunelių šeimyna pateko į „Grindą“, iš kurios atgal į gyvenimą išeina tik kas dešimtas keturkojis – likę būna paprasčiausiai numarinami praėjus nustatytam terminui, jeigu neatsiranda žmonių, kurie norėtų priglausti benamius.

Ši šeimyna tikrai nenusipelnė tokio likimo. Abu tikri gražuoliukai. Tėvelis, kaip tikras šeimos galva, su nuostabiais ūsais ir balta pakakle, atrodančia kaip barzda. Mamytė, kaip tikra moteriškaitė, kuklesnė ir nuolankesnė. Nuostabi porelė.

Porelės vaikučiai dovanojami atskirai, tačiau tėvus rekomenduojama priglausti kartu. Tik, žinoma, derėtų juos sterilizuoti ir kastruoti. Tikimasi, kad atsiras žmogus, kuris paims šiuos gyvuliukus į savo namus ir nenorės jų išskirti. Juk jie taip myli vienas kitą ir tiek kartu iškentėjo. Šie mažyliai bus labai geri draugai juos į namus priglaudusiems žmonėms, nes jie žino kas yra draugystė, prieraišumas ir meilė. Du nuostabūs sargiukai.

Šiuo metu ši porelė yra „Grindoje“. Kaip ir visų čia patekusių mažylių, jų gyvenimo laikrodis negailestingai tiksi. Jei neras namučių, ši nuostabi porelė gali būti užmigdyta. Tikimės, kad atsiras žmogus, kuris parsives šiuos šuniukus į namus.

„Grindos“ gyvūnų globos namai yra įsikūrę Vilniuje, L.Giros g. 131. Tel.: 273 61 88. Taip pat dėl šių šunelių galite kreiptis ir į jums padėti galinčią Lietuvos gyvūnų globos draugijos Vilniaus skyriaus atstovę Rūtą (tel.: 8 686 57137).

Daugiau „Grindoje“ laikomų ir dovanojamų šunelių rasite čia, o katinėlių – čia.

Papildyta. Po kelių dienų praleistų „Grindoje“ patinėlį šios įstaigos darbuotojai numarino. Pasak neoficialios informacijos, patinėlis „sirgo“ – tokia buvo priežastis paskelbti jam mirties nuosprendį.

Patelę iš „Grindos“ ištraukė ir savo namuose priglaudė laikina globėja. Jai ieškoma naujų namų. Jeigu norėtumėte tapti jos šeimininku, skambinkite Rūtai aukščiau nurodytu telefonu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius