-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Akcija „Penkios laisvės“ subūrė žmones kilniems tikslams

Sekmadienį visi vilniečiai ir miesto svečiai buvo kviečiami į socialiai atsakingą akciją „Penkios laisvės“ vykusią Vilniaus Rotušės aikštėje. Ją organizavo „Soros International House“ ir „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“.
Akcijos akimirka
Akcijos akimirka / „Gyvūnų gerovės iniciatyvų“ nuotr.

„Augintinių“ grupė „Facebook“ tinkle. Junkis ir tu, spausk LIKE.

Renginys organizuotas siekiant pabrėžti, kad gyvūnai turi teisę į laisves, paskatinti žmones juos globoti ir nelikti abejingiems, kai susiduria su atvejais, kai skriaudžiami mažieji keturkojai.

„Manau, kad bet kokia iniciatyva, susijusi su beglobių gyvūnų tema, yra sveikintinas dalykas. Tai dar viena reikšminga proga priminti ir papasakoti visuomenei apie opią problemą. Tokie renginiai, be abejonės, reikalingi tam, kad žmonės taptų pakantesni bet kokios formos gyvybei!“, – sakė „Beglobis.lt“ savanorė Giedrė Kliaubaitė.

Daugelį sudominusi akcija yra išskirtinė, kadangi pasirinkta kai kurių gyvūnų kasdienybės, kuri neturėtų būti toleruojama, atskleidimo metodika. Tai – vaizdo teatras, abibūdinamas kaip emociškai paveiki vizualinė provokacija. Aktoriai persirengė gyvūnais ir vaizdavo gyvūnų gyvenimo sąlygas. Buvo naudojamas kontrasto principas: į vieno gyvūno teises atsižvelgiama, o į kito – ne.

Taip buvo stengiamasi atkreipti susirinkusiųjų dėmesį į penkias itin svarbias gyvūnų laisves:

1. laisvę nekęsti alkio ir troškulio;
2. laisvę nekęsti diskomforto;
3. laisvę nekęsti skausmo, sužeidimų, ligų;
4. galimybę įprastai elgtis;
5. laisvę nekęsti baimės ir streso.

Dauguma žiūrovų į akciją atvyko šeimomis ir kartu su savo augintiniais. Atsirado užsieniečių, panorusių, kad ir juos išpaišytų gyvūnais. Renginio organizatoriai išpildė šį pageidavimą. Tokiu būdu miesto svečiai dar labiau įsitraukė į socialinio pobūdžio akciją.

Vėliau su susirinkusiais bendravo į „Penkių laisvių“ akciją atkeliavusių globos organizacijų „Beglobis.lt“ ir „Rainiukas“ atstovai.

„Mano manymu, renginys pavyko, organizatorių pastangomis buvo įgyvendinti akcijos tikslai. Įdomiai, taikliai ir originaliai atskleista akcijoje pabrėžiamų gyvūnų teisių svarba. Džiugina tai, kad į renginį buvo pakviestos Vilniaus miesto gyvūnų gelbėjimo organizacijos, galėjusios miestiečiams papasakoti apie vykdomą veiklą, gyvūnų gelbėjimo ir globos sritis, supažindinti su jau išgelbėtais gyvūnais-globotiniais (juk renginyje dalyvavo ir organizacijų išgelbėti šuneliai)“, – sakė „Rainiuko“ vadovė Orinta Valiūnienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius