-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šuns marinimu badu apkaltintą A.Baukutę stoja ginti A.Valinskas (atnaujinta 16.05 val., nuotraukos)

„Peržengtos visos ribos. Apie kokią, atsiprašant, „žurnalistų“ ir jų prodiuserių etiką ar moralę galima kalbėti, kai inscenizuojamos atvirai melagingos istorijos, be skrupulų paminant įstatymus, tiesiog demonstratyviai įsibraunant į privačią valdą“, – piktinasi Tautos prisikėlimo partijos (TPP) pirmininkas ir šios partijos frakcijos Seime narys Arūnas Valinskas.
Kęstutis Rupulevičius, Arūnas Valinskas ir Asta Baukutė
Arūnas Valinskas mūru stoja už Kęstutį Rupulevičių ir Astą Baukutę. / Redo Vilimo/BFL nuotr.

A.Valinsko pozicija paskelbta TPP frakcijos pranešime spaudai, kuriame komentuojamas ketvirtadienį LNK televizijos laidos „Kakadu“ transliuotas reportažas apie neprižiūrimą Seimo narės Astos Baukutės šunį.

„Vasario 19 dieną LNK televizijos laidos „Kakadu“ reportaže buvo parodyti vaizdai, nufilmuoti A.Baukutei priklausančioje sodyboje Trakų rajone. Reportaže buvo teigiama, kad sodyboje laikomas šuo nėra maitinamas, „ilgai kenčia badą“, o „dienomis ir naktimis staugiančio šuns balsas rėžia kaimynų ausis“. Televizijos darbuotojai reportažą filmavo kartu su gyvūnų teisių apsaugos darbuotojomis, kurios neva patvirtino šuns nepriežiūrą ir jį pamaitino“, – primenama TPP frakcijos pranešime spaudai.

Atskubėjusiems policininkams Kęstutis Rupulevičius pareiškė manąs, jog gyvūnų globėjos galėjo turėti piktų kėslų – jų atvežtas ėdalas gali būti užnuodytas, o merginos galėjo kėsintis nužudyti jų šunį.Jame taip pat teigiama, kad Seimo narė A.Baukutė neslepia esanti šokiruota, nes, pasak jos, „augintinis sodyboje maitinamas kasdien, yra labai mylimas ir prižiūrimas“. A.Baukutės žodžius patvirtina penktadienį padaryta oficiali veterinarijos gydytojų išvada, kurioje pažymėta, kad „šuo prižiūrėtas ir gerai įmitęs“, teigiama frakcijos išplatintame dokumente.

TPP frakcijos pranešime spaudai metami kaltinimai LNK žurnalistams ir visuomeninės gyvūnų globos organizacijos „SOS gyvūnai“ atstovėms sulaužius įstatymus: „Kartu su žurnalistais minėtos darbuotojos įsibrovė į privačią parlamentarei priklausančią erdvę, vaikščiojo po kiemą ir namo prieangį.“

„Mūsų šeima jaučiasi visiškai nesaugi. Pasirodo, bet kas ir bet kada gali įsibrauti į mūsų namus ir daryti ką nori. Esu šokiruota tokio melo. Taip, esu viešas asmuo ir viešumo nebijau, tačiau ar visiškai absurdiškų istorijų kūrimas yra viešumas? Tas šuo yra mūsų šeimos narys, negaliu patikėti, kad siekdami savo tikslų laidų kūrėjai imasi tokių priemonių“, – pranešime cituojama nedideliame voljere šunį laikanti A.Baukutė.

Kaip informuoja TPP frakcija, A.Valinskas kreipėsi į televizijos kanalo vadovybę, „prašydamas nutraukti kūrybinės grupės savivalę ir atvirai organizuotą šmeižto kampaniją“. Taip pat informuojama, kad A.Baukutė savo ruožtu jau kreipėsi į policiją dėl neteisėto įsibrovimo į privačią jos šeimai priklausančią teritoriją. Dėl minėto fakto ir „akivaizdaus šmeižto“ ruošiami dokumentai teismo procesui.

„Žinočiau, kad atvažiuos tikrinti, susitvarkyčiau“

Trakų rajono valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba penktadienį apsilankė A.Baukutės sodyboje ir įvertino jos šuns laikymo sąlygas. „Nuvažiavome su tarnybos viršininku. Kęstutis Rupulevičius (A.Baukutės vyras – red. past.) mus maloniai pasitiko“, – naujienų portalui 15min.lt penktadienį po pietų sakė tarnybos vyriausiasis veterinarijos gydytojas inspektorius Kęstutis Muknickas.

LNK nuotr./Astos Baukutės šuo
LNK nuotr./Astos Baukutės šuo

Pasak K.Muknicko, šuo yra „nealkanas, prižiūrėtas, kailis blizga“. „Jokių priekaištų jam (K.Rupulevičui – red. past.) neturime“, – reziumavo veterinarijos gydytojas.

Kaip 15min.lt sakė organizacijos „SOS gyvūnai“ vadovė Ilona Mezenceva, gyvūnų nepriežiūrą visada labai sunku įrodyti. „Kai tokie dalykai vyksta, tiek mes, tiek kiti žmonės yra bejėgiai. Įrodyti ką nors yra labai sunku, ypač jei šeimininkai užima aukštus postus, pavyzdžiui, yra Seimo nariai“, – sakė gyvūnų globėja, kuri pati su laidos „Kakadu“ kūrybine grupe lankėsi A.Baukutės sodyboje ir maitino vieną paliktą šunį.

„Kai visiems būtų paskelbta, kad mano namuose nešvara ir netvarka, o aš žinočiau, kad kitą dieną atvažiuos tikrinti, žinoma, kad aš susitvarkyčiau ir niekas nieko nerastų. Suprantama, kad dabar tikrintojai negalėjo ten pamatyti to, ką prieš dvi savaites ir prieš savaitę matė LNK žurnalistai, ką aš pati mačiau savo akimis prieš porą dienų“, – veterinarų išvadas komentavo I.Mezenceva.

Nors A.Baukutės kaimynai žurnalistams ir organizacijos „SOS gyvūnai“ darbuotojoms sakė sodyboje nematę šuns šeimininkų jau keturias dienas, veterinaras K.Muknickas pripažino su kaimynais nekalbėjęs ir tokios informacijos netikrinęs. Jam pakako tik pasižiūrėti į šunį ir pasikalbėti su K.Rupulevičiumi.

Gyvūnų globėjos – „šunų nuodytojos“

Kaip sakė „SOS gyvūnų“ atstovės ir laidos „Kakadu“ redaktorius Vitalius Zaikauskas, gyvūnų globėjos iš K.Rupulevičiaus sulaukė kaltinimų... mėginus nunuodyti šunį.

Ketvirtadienį „SOS gyvūnų“ savanorės dar kartą atvažiavo į A.Baukutės sodybą pašerti vienišo šuns. Likus kokiam šimtui metrų iki sodybos jų automobilis įklimpo pusnyje. Merginos gal valandą nesėkmingai mėgino pačios išsikapstyti, kol apie 15 valandą pasirodė automobiliu į sodybą grįžtantys A.Baukutė ir K.Rupulevičius.

Vitalius Zaikauskas taip pat atskleidė mėginsiąs įspėti mįslę, kas ketvirtadienį vairavo į sodybą grįžtančios parlamentarės šeimos automobilį.Pasak V.Zaikausko, parlamentarė ir jos sutuoktinis išlipo iš savo automobilio ir iš pradžių mėgino geranoriškai padėti įklimpusioms merginoms. K.Rupulevičius pradėjo atkasti įstrigusią gyvūnų globėjų mašiną. „SOS gyvūnų“ atstovėms prasitarus, kas jos tokios yra ir kad jos kaip tik važiavo pamaitinti jų šuns, K.Rupulevičius staiga persimainė ir iškvietė policijos pareigūnus.

Pasak V.Zaikausko, „SOS gyvūnų“ atstovės buvo apstulbintos, kai išgirdo, kad atskubėjusiems policininkams K.Rupulevičius pareiškė manąs, jog gyvūnų globėjos galėjo turėti piktų kėslų – jų atvežtas ėdalas gali būti užnuodytas, o merginos galėjo kėsintis nužudyti jų šunį. Po tokių kaltinimų organizacijos „SOS gyvūnai“ atstovės buvo nuvežtos į Trakų rajono policijos komisariatą, o K.Rupulevičius čia surašė pareiškimą policijai.

„Absurdiškesnių kaltinimų turbūt jau neįmanoma sugalvoti“, – taip šį istorijos posūkį komentavo „SOS gyvūnų“ vadovė I.Mezenceva.

„Kakadu“ kūrybinė grupė penktadienį toliau narplioja temą. Jos manymu, geriausiai tiesai pasitarnaus „SOS gyvūnų“ atstovių, Trakų rajono maisto ir veterinarijos tarnybos darbuotojų akistata su A.Baukute ir K.Rupulevičiumi.

V.Zaikauskas taip pat atskleidė mėginsiąs įspėti mįslę, kas ketvirtadienį vairavo į sodybą grįžtančios parlamentarės šeimos automobilį. Priminsime, kad A.Baukutė vairuotojo pažymėjimo neturi, o iš K.Rupulevičiaus jis atimtas už tai, kad jis sostinės centre, prie Seimo, per avariją nuvertė šviesoforą ir iš įvykio vietos pasišalino.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius