-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Austrijoje labradoras išgelbėjo šeimininkui gyvybę, iškvietęs pagalbą

Austrijos mieste Zalcburge labradorų retriverių veislės šuo išgelbėjo savo šeimininkui gyvybę – šiam praradus sąmonę jis ėmė labai garsiai loti ir taip atkreipė žmonių dėmesį, skelbia salzburg.orf.
Labradoras retriveris
Labradoras retriveris / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Savo šunį vedžiojęs 35 metų vyriškis staiga pasijuto blogai ir neteko sąmonės. Pamatęs tai šuo ėmė taip garsiai loti, kad išgirdę triukšmą žmonės iškvietė policiją. 

Į įvykio vietą atvykę pareigūnai iš pradžių negalėjo prieiti prie gulinčio vyriškio – šuo saugojo savo šeimininką. Nuraminti šunį pavyko tik atvykus policijos kinologui. Vėliau vyriškis buvo nuvežtas į ligoninę, jam pavyko išvengti mirties. Medikai teigia, kad jeigu vyriškis būtų dar kurį laiką pagulėjęs ant žemės, jis greičiausiai dėl šalčio būtų miręs. Šiuo metu vyras sparčiai sveiksta. 

Labradoras ne tik išgelbėjo savo šeimininkui gyvybę, bet ir leido pareigūnams nustatyti jo tapatybę – vyras neturėjo su savimi jokių dokumentų, tačiau šuo nuvedė pareigūnus prie jo namų. 

Per 10 metų Daisy sugebėjo padėti nustatyti vėžinius susirgimus 551 žmogui

Beje, pastaruoju metu tai ne pirmas atvejis, kai labradorai retriveriai atsiduria žiniasklaidos dėmesio centre. Didžiojoje Britanijoje specialiu apdovanojimu buvo pagerbtas labradorų retriverių veislės šuo Daisy, ceremonijoje dalyvavo ir princas Charlesas. Per 10 metų Daisy sugebėjo padėti nustatyti vėžinius susirgimus 551 žmogui, skelbia „Daily Mail“. Daisy nustatyta diagnozė pasitvirtino 93 proc. atvejų. Daisy apuosto pacientą ir, jeigu jaučia įtartiną kvapą, kuris, kaip vėliau paaiškėja, signalizuoja apie vėžį, ima garsiai loti. Mokslininkai tokius sugebėjimus aiškina tuo, kad šuns uoslė 300 kartų jautresnė už žmogaus. 

Dar viena su labradorais retriveriais nutikusi istorija – 48 metų britei Allison Powell jos augintinis, vardu Missy, padėjo nustatyti krūties vėžį. Šuo staiga ėmė neįprastai elgtis, nuolatos nosimi baksnojo jai į krūtinę. Iš pradžių moteris galvojo, kad šuo tiesiog nori atkreipti jos dėmesį, tačiau šuo „puolė į depresiją“, prarado apetitą. „Ji atrodė labai prislėgta, ištisas valandas žiūrėdavo pro langą“, – apie Missy pasakojo moteris. Iš pradžių ji nuvedė šunį pas veterinarus, tačiau šie konstatavo, kad jis visiškai sveikas. Vėliau ji pati išsityrė, ir medikai nustatė jai krūties vėžį. 

Laimei, vėžys buvo nustatytas pradinėje stadijoje, ir dabar moteris teigia, kad Missy išgelbėjo jai gyvybę. Moteris sako, kad šis labradoras dabar tapo įžymybe, ir net ligoninės, kur jai buvo nustatytas vėžys, priėmime pakabinta Missy nuotrauka. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius