-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Automobilyje šunis pražudęs Didžiosios Britanijos policininkas nuteistas už žiaurų elgesį su gyvūnais

39 metų policijos kinologas Markas Jonhnsonas pripažintas kaltu už tai, kad jo palikti automobilyje nugaišo du tarnybiniai vokiečių aviganiai.
Markas Johnsonas ir vienas iš jo augintinių, Jetas, ne kartą tapo Didžiosios Britanijos tarnybinių šunų čempionato prizininkais.
Markas Johnsonas ir vienas iš jo augintinių, Jetas, ne kartą tapo Didžiosios Britanijos tarnybinių šunų čempionato prizininkais. / Notingemšyro policijos nuotr.

M.Johnsonas praėjusių metų birželį pastatė automobilį prie Notingemšyro policijos būstinės, o jame paliko du vokiečių aviganius – Jetą ir JJ. Tuo metu oro temperatūra siekė 29 laipsnius karščio. Septynioms valandoms mašinoje palikti šunys nugaišo nuo šilumos smūgio.

Notingemo policija į savo valdas taip pat nuolat įsileidžia visuomeninių organizacijų atstovus, kuriems leidžiama inspektuoti tarnybinių šunų laikymo sąlygas.Pareigūnas Notingemo teismui teisinosi, kad tuomet jis kentėjo nuo depresijos ir neurozės, todėl užmiršo apie automobilyje paliktus šunis. Teisėjo šis pasiteisinimas nepaveikė ir jis po neilgų dvejonių paskelbė nuosprendį – pareigūnas kaltas dėl žiauraus elgesio su gyvūnais. M.Johnsonui skirta pusės metų laisvės atėmimo bausmė, nuo kurios jis lygtinai atleistas. Jis taip pat turės apmokėti 2,5 tūkst. svarų siekiančias teismo išlaidas. M.Johnsonas nuo tarnybos buvo nušalintas iš karto po įvykio. Dabar jo vadovai dėl tarnybos priims galutinį sprendimą.

Kalbėdamas po teismo posėdžio Notingemo policijos vado pavaduotojas Peteris Daviesas sakė: „Jeto ir JJ mirtys stipriai paveikė tiek visus pareigūnus, tiek ir visuomenę. Abu šunys puikiai tarnavo Notingemšyro žmonėms ir jų netikėta žūtis visus labai šokiravo. Pareigūnas M.Johnsonas dėl nepaaiškinamų priežasčių paliko juos užrakintus automobilyje vieną iš karščiausių praėjusios vasaros dienų, pasmerkdamas šunis skausmingai ir siaubingai mirčiai.“

P.Daviesas patikino, kad po šios tragedijos policijoje įvestos naujos rutininės procedūros, neleisiančios pasikartoti panašiems atvejams. Pavyzdžiui, į darbą savo automobiliu augintinius atsivežęs pareigūnas privalo juos iš karto nuvesti į šunidę. Visuose tarnybiniuose automobiliuose įrengtos oro ventiliavimo sistemos ir temperatūros jutikliai – vos tik temperatūra automobilyje ima kilti, jutiklis radijo bangomis perduoda pavojaus signalą į pareigūno nešiojamą pultelį.

Be to, Notingemo policija į savo valdas taip pat nuolat įsileidžia visuomeninių organizacijų atstovus, kuriems leidžiama inspektuoti tarnybinių šunų laikymo sąlygas.

„Viso mūsų padalinio vardu norėčiau padėkoti tūkstančiams žmonių, kurie praėjusiais metais susisiekė su mumis ir išreiškė savo liūdesį dėl to, kas įvyko. Norėčiau patikinti juos, kad mes stengiamės ir stengsimės daryti viską, kas įmanoma, kad tokios tragedijos niekada daugiau nebepasikartotų“, – sakė Notingemo policijos vado pavaduotojas P.Daviesas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius