-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Beno ir Tinos kankintojai keliauja į teismą

Kauno miesto apylinkės teismui perduota baudžiamoji byla, kurioje du 17-mečiai kaltinami žiauriu elgesiu su gyvūnais. Vienas jų – Lietuvos kariuomenės karinių oro pajėgų karininko vienturtis. Šis jaunuolis elgėsi ypač niekšiškai – pats dalyvavo egzekucijoje ir ją filmavo, vėliau padarytą įrašą išplatino, o kaltę norėjo suversti vienam iš kartu buvusių draugų, su kuriuo susipyko, praneša „Lietuvos žinios“.
Nuo paauglių nukentėję šuneliai šiuo metu saugūs gyvūnų globėjų rankose.
Nuo paauglių nukentėję šuneliai Benas ir Tina / Gyvūnų globėjų asociacijos nuotr.

Apie šunelių Beno ir Tinos, nukentėjusių nuo sužvėrėjusių jaunųjų sadistų, istoriją ne kartą rašė ir 15min.lt (žr. susijusius straipsnius).

Gyvūnai buvo kankinami 2009-ųjų gruodį. Tada į policiją kreipėsi Kauno Milikonių vidurinės mokyklos, kurioje tuo metu mokėsi vienas šios egzekucijos dalyvių, direktorius. Jis pranešė, kad švietimo įstaigoje platinamas įrašas, kuriame matyti, kaip vienas vienuoliktokas su draugais kankina šunį. Pareigūnams perduota ir šio įrašo kopija.

Nufilmuota, kaip jaunieji sadistai pagauna prie jų pribėgantį ir uodegą vizginantį šunelį. Tačiau netrukus šis ima drebėti iš baimės, nes anksčiau jį maitinę ir taip prisijaukinę moksleiviai staiga tampa budeliais. Vienas jų (mažiausias) apverčia šunį aukštielninką ir ima tvatinti iš visų jėgų kumščiu į pilvą. Kitas, nusitvėręs tūtelę klijų, jėga pražiodo keturkojį. Jam padeda viską filmuojantis ir necenzūriniais žodžiais komentuojantis trečias egzekucijos dalyvis.

Visa tai vyko Kauno savivaldybei priklausančiame name vaiduoklyje, kuriame turėta planų įrengti pramogų centrą. Anot šios statybvietės kaimynų, ten šunys kankinami jau seniai. Tačiau nežinia kodėl niekas iki tos įsimintinos praėjusio gruodžio popietės apie tai nepranešė policijai. Tada paskambinta tik gyvūnų globos ir kontrolės tarnybai „Nuaras“.

Gyvūnų globėjai statybvietės šachtoje aptiko inkščiantį šunelį. Viena jo koja buvo lūžusi, snukis sulipęs nuo klijų. Tačiau paaiškėjo, kad tai – ne tas pats šuo, kurį jaunuoliai kankina policiją pasiekusiame įraše.

Įtariamieji nenoriai prisipažino dalyvavę filmuotoje egzekucijoje. Šio įrašo autorius – Kauno S.Nėries vidurinės mokyklos vienuoliktokas. Įraše girdėti tik jo balsas. Naudodamasis tuo vaikinas suvertė visą kaltę buvusiam draugui. Kad pats dalyvavo egzekucijoje, jis prisipažino tik priremtas įkalčių – per akistatą su vienu bendrininku. Akistatos liudytojais tapo ir nuo nesuvokiamo savo atžalų žiaurumo bei cinizmo pašiurpę 17-mečių tėvai.

Trečiam egzekucijos dalyviui, kuriam – tik 13 metų, baudžiamoji atsakomybė negresia, nes už žiaurų elgesį su gyvūnais Lietuvoje atsakoma tik nuo 16 metų. Vienišai jo motinai gresia tik įspėjimas, rašo „Lietuvos žinios“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius