Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Chabarovsko krašte kaimiečiai savo kluone rado girtą mešką

Naujienų agentūra „Ria Novosti“ praneša apie kuriozinį atvejį, nutikusį Rusijos Tolimuosiuose Rytuose, Chabarovsko krašte. Netoli Chabarovsko esančio Kazakevičevo kaimo gyventojai rytą savo kluone aptiko girtą himalajinio lokio patelę. Teko kviesti vietos ekologus, kad šie pervežtų apsvaigusį gyvūną į laukinę gamtą.
Himalajinis lokys
Himalajinis lokys / Wikipedia.org nuotr.

Minėtas kaimas yra šalia Kinijos sienos. Iš kitos pusės jį supa valstybinis draustinis. Vietos gyventojų akistatos su laukiniais gyvūnais čia nėra retenybė.

Naktį iš rugsėjo 13-osios į rugsėjo 14-ąją į Kazakevičevo kaimą paėsti vaisių viename iš sodų atėjo lokė. Prinokusios ir persirpusios kriaušės buvo pabirusios ant žemės. Prisiėdusi vaisių ji apgirto ir prigulė pailsėti kluono tarpduryje. Pati pasitraukti iš ten ji atsisakė. Žmonės iškvietė draustinio patrulių grupę“, – cituojamas draustinio administracijos pranešimas.

Atvykę gamtininkai nustatė, kad tai jauna meška, maždaug 2–3 metų amžiaus. Jie papildomai apsvaigino gyvūną migdomaisiais, įkėlė užmigusį į automobilio priekabą ir išvežė atgal į draustinį.

„Užmigusią mešką nuvežė už 12 kilometrų nuo kaimo ir paleido į laisvę. Draustinio darbuotojai budėjo prie jos tol, kol ji atsistojo ant keturių letenų“, – skelbiama draustinio pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius