Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Europos Parlamentas nusprendė leisti vežti daugiau gyvūnų į parodas ir varžybas užsienyje

Ketvirtadienį Europos Parlamentas (EP) didele balsų dauguma patvirtino naujas gyvūnų vežimo per Europos Sąjungos (ES) šalių vidines sienas taisykles. Jos leis savininkams vežtis su savimi daugiau kaip penkis gyvūnus į parodas, varžybas ir kitus sporto bei laisvalaikio renginius.
Šuo automobilyje
Šuo automobilyje / sxc.hu nuotr.

„Augintinių“ grupė „Facebook“ tinkle. Junkis ir tu, spausk LIKE.

Iki šiol savininkams nebuvo leidžiama nekomerciniais tikslais vežti į kitą ES šalį daugiau kaip penkis gyvūnus. Nors ši taisyklė tebegalios, numatyta išimtis tuo atveju, jei savininkas įrodys, kad gyvūnai vežami į parodą, varžybas ar kitą panašų renginį.

Nuo 2011 metų liepos mėnesio į kitą ES šalį vežami šunys, katės ir šeškai privalo būti pažymėti elektroniniais implantais, jei iki tol jie nebuvo tatuiruoti. Nors gyvūnus bus ir toliau galima vežti tik paskiepytus nuo pasiutligės, jauni nuo 12 iki 16 savaičių amžiaus gyvūnai galės būti vežami per sieną net ir nesulaukę imuniteto. Taip pat patikslinta, kokia informacija turi būti įrašyta vežamo gyvūno pase.

„Europos Sąjungoje yra 64 mln. kačių ir 66 mln. šunų. Vienas namų ūkis iš keturių turi augintinį. Ateityje keliaujant per sienas su gyvūnais iškils gerokai mažiau administracinių sunkumų. Mes sušvelninome taisykles, ir tai tiesiogiai pasitarnaus piliečiams“, – pažymėjo EP pranešėjas Horstas Schnellhardtas (Europos liaudies partija, Vokietija).

Atnaujintam reglamentui pritarė 592 EP nariai, nepritarė 7, o susilaikė 4. Naujosios taisyklės, dėl kurių jau sutarta su ES Taryba, įsigalios po pusantrų metų nuo jų paskelbimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius