-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Galapagai“ pamilo beglobius

Praėjusį savaitgalį jau devintąjį kartą Zaraso saloje vyko festivalis „Roko naktys“. Ne paslaptis, kad festivalis po trupučiuką tolsta nuo pradinio sumanymo, o ir pavadinime atsiranda naujas žodelis „Galapagai“. Nepaisant to – minios tūkstantinės, gerą nuotaiką nors kibirais vežk namo, o ir pramogų tikrai netrūko. Į festivalį iškurnėjo ir Lietuvos gyvūnų globos draugijos (LGGD) gyvybės vagonėliai (www.beglobis.lt) su trimis augintiniais – Maja, Mėta ir Lokiu – apsiuostinėti.
Festivalyje netrūko „keturkojiškų“ pramogų.
Festivalyje netrūko „keturkojiškų“ pramogų. / LGGD nuotr.

Netoli „Lofto“ scenos buvo galima atrasti labai jaukią geltoną palapinę pavadinimu „Beglobio krautuvė“, kuri traukte traukė žmones ne tik pirkti rėmėjų „Ramios bitės“ aitvarų, „auau.lt“ skanėstų keturkojams draugams ar pačių savanorių gamintų papuošalų bei jau firminėmis tapusių LGGD degtukų dėžučių, bet ir pasipasakoti, pabūti, paglostyti šuniukus.

Festivalio lankytojų geraširdiškumas visus penkis savanorius (Beatričė Vaitiekūnaitė, Edgaras Smolskas, Ingrida Jokubauskaitė, Ingrida Karpuškaitė ir Martynas Jacevičius), mačiusius labai daug žmonių žiaurumo, privertė iš naujo patikėti, kad Lietuvoje dar likę daug daug gerų žmonių. Ypatingą ačiū LGGD kolektyvas taria ne tik renginio organizatoriams už išskirtinį rūpestį, rėmėjams už krautuvės turinį, bet ir dosniąjam Linui bei „Maisto bankui“, kuris jaunus maksimalistus vaišino geriamuoju vandeniu ir saldžiais apelsinais, spaustuvei „Friskas“, kuri nuolat rūpinasi LGGD spauda ir gelbsti net ir paskutinę minutę paprašius.

Po „Bliuzo naktyse“ pasisekimą turėjusių šunų lentynių abejonių neliko – rungtį reikia kartoti, o ir naujų sugalvoti. Šunų lenktynėse dalyvavo net 18 komandų, iš kurių trys buvo išskirtinės ir linksmino žiūrovus. Vienas šeimininkas dalyvavo su dviem „keturkojais“. Vaikinai „Drakono ženkle“ išsipaišė kaip šuniukai ir bėgo keturiomis. Dar vienas užkietėjęs rokeris pasirinko labai ekologišką šunį į komandą, kurį pasigamino iš tuščių alaus butelių.

Didžiųjų šunų kategorijoje nugalėjo Dovilė su Leni, o mažųjų – Augustė su Pina. Dar kartelį sveikiname nugalėtojus.

Antroji užduotis priviliojo net penkias komandas po keturis žmones pamiklinti smegenų. Matyt, vien fizinės veiklos žmonėms neužtenka – norisi pasukti smegenis atsakinėjant į suktus klausimus apie gyvūnus. Po aršių diskusijų nugalėtojas tapo aiškus – tai buvo komanda, kurią sudarė Aurinta Ivaškevičiūtė, Jurga Jackevičiūtė, Benas Kordušas ir Nerijus Grinciūnas.

Trečioji ir paskutinioji rungtis buvo kūrybiškiausia – reikėjo sukurti eilėraštį apie Beglobis.lt. Po to, kai patys autoriai perskaitė, žiūrovai ovacijomis nubalsavo – tapo aišku, kad laimėjo komanda, pavadinimu „Šaltupys“. Komandos lyderis išdavė paslaptį, kad laisvalaikiu kuria eiles.

Visos visose rungtyse dalyvavusios komandos buvo gausiai apdovanotos rėmėjų prizais bei pačios LGGD savanorės Ingridos Jokubauskaitės rankomis darytomis dovanomis – nepaisant to, ar laimėjo, ar ne. Juk svarbiausia – gera nuotaika!

Visi savanoriai liko labai laimingi, pasisėmė gerų emocijų ir sako: „Iki susitikimo „Karklėje“!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius