-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Grūto parke šernai iššaudyti, kiaulės – paskerstos

„Šernus, šerniukus ir kinietiškas kiaulytes iššaudėme, o kiaules išpjovėme. Nieko neliko“, – teigė sovietinių sklulptūrų muziejaus po atviru dangumi steigėjas Viliumas Malinauskas.
Šernas Henrikas
Šernas Henrikas / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Grūto parko savininko nuomone, gal kiek persistengta su masiniu šernų šaudymu, tačiau tokia tvarka ir reikia ją vykdyti. „Kai tik paskelbė, kad Druskininkų savivaldybė įeina į buferinę afrikinio kiaulių maro zoną, sunaikinome, nors mūsų šernai ir kiaulės buvo laikomi aptvaruose, be to, tvora juosia parką iš vienos pusės kilometro, iš kitos pusės kelių šimtų metrų atstumu“, – tvirtino V.Malinauskas.

Mažųjų lankytojų ypač mėgstamas Grūto parko mini zoologijos sodas sumažėjo keliomis dešimtimis augintinių.

V.Malinauskas įsitikinęs, kad nurodymas iššaudyti visus šernus, gyvenančius į buferinę zoną įeinančių savivaldybių miškuose, nėra pati geriausia kovos su pavojingu užkratu priemonė.

„Šernai gana sėslūs gyvūnai, daugiau judantys rujos metu“, – tikino zootechninį išsilavinimą turintis V.Malinauskas. Anot jo, taip elgdamiesi medžiotojai tik išgąsdins šernus ir jie išsilakstys po didesnes teritorijas. Esą buvo galima leisti išmirti jų gyvenamose teritorijose, o paskui gaišenas surinkti ir sunaikinti vienu ar kitu būdu.

„Keliame daug triukšmo dėl afrikinio kiaulių maro. Juk buvo paukščių maras, kempinligė – elgėmės ramiai ir viskas pavyko gerai“, – teigė V.Malinauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius