-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įteikti apdovanojimai už švietėjišką veiklą ir nuopelnus globojant ir gelbstint gyvūnus

Pasaulinei gyvūnijos dienai skirtame renginyje, kuris šį savaitgalį vyko Gargžduose, Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba jau 10 kartą apdovanojo žmones, nelikusius abejingus apleistų, kenčiančių ar sužeistų gyvūnų skausmui, savo švietėjiška veikla prisidėjusius sprendžiant gyvūnų gerovės ir globos problemas.
Ženklas „Sekime šv. Pranciškaus pavyzdžiu“
Ženklas „Sekime šv. Pranciškaus pavyzdžiu“ / VMVT nuotr.

Šiais metais ženklu „Sekime šv. Pranciškaus pavyzdžiu“ apdovanoti:

• Ilgametis gamtosauginių idėjų puoselėtojas Antanas Šimkūnas – už visuomenės švietimą gyvūnų gerovės klausimais, originalius sumanymus ugdant visuomenės pagarbą ir atjautą gyvūnams;

• Lietuvos jūrų muziejaus Jūrų žinduolių ir paukščių skyriaus vedėjas Arūnas Grušas – už rūpestį ir pagalbą kenčiantiems, sužeistiems gyvūnams bei švietėjišką veiklą gyvūnų gerovės ir jų apsaugos klausimais;

• Visuomeninės gyvūnų globos organizacijos „SOS gyvūnai“ vadovė Ilona Mezenceva – už neabejingumą atstumtiems, pamestiems, sužeistiems, neprižiūrimiems, kenčiantiems gyvūnams bei  visuomenės švietimą gyvūnų globos klausimais;

• Lietuvos Respublikos Seimo narė  Zita Užlytė – už visuomeninę veiklą gyvūnų gerovės srityje;

• Jonavos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vyriausioji veterinarijos gydytoja-inspektorė Zita Plukienė – už visuomenės švietimą gyvūnų globos klausimais, principingą ir sąžiningą darbą vykdant gyvūnų gerovės reikalavimų įgyvendinimo valstybinę veterinarinę kontrolę.

Už neabejingumą pamestiems, sužeistiems, neprižiūrimiems, kenčiantiems, badaujantiems gyvūnams, už rūpestį ir pagalbą jiems bei švietėjišką veiklą gyvūnų gerovės klausimais padėkos pareikštos ūkininkei Gintai Lapėnaitei, gyvūnų mylėtojai Janinai Breivienei, Kaišiadorių rajono priešgaisrinės tarnybos ugniagesiui Juozui Kulbickui, privačiam veterinarijos gydytojui Ramučiui Šakaliui, Utenos rajono gyvūnų mylėtojų draugijos narei Stasei Davniukienei, gyvūnų globos organizacijos „Lesė“ savanorei Ritai Gurskienei, gyvūnų globos organizacijos „Lesė“ Tauragės filialo įkūrėjai Viktorijai Naujokaitei.

Už originalius sumanymus organizuojant moksleivių ir visuomenės švietimą, kūrybinę veiklą gyvūnų globos ir gerovės klausimais padėkos pareikštos Kretingos rajono Baublių mokyklos-daugiafunkcinio centro pradinių klasių mokytojai Irenai Raišuotienei, Trakų rajono Aukštadvario darželio-mokyklos „Gandriukas“ bei Palangos lopšelio-darželio „Nykštukas“ kolektyvams.

Už profesionalią pagalbą ir nuoširdumą padedant kenčiantiems gyvūnams, visuomenės švietimą gyvūnų gerovės klausimais padėka pareikšta privačiam veterinarijos gydytojui Raimundui Sinkevičiui.

Valstybės įmonės Telšių miškų urėdijos Ubiškės girininkui Petrui Rudnickiui pareikšta padėka už geranorišką ir aktyvią veiklą globojant gyvūnus bei visuomenės pagarbos gyvūnams ugdymą, o tos pačios urėdijos darbų saugos ir rekreacijos inžinieriui Justinui Norvilui – už profesionalią pagalbą gelbstint laukinius gyvūnus ir visuomenės švietimą gyvūnų gerovės klausimais.

UAB „Mars Lietuva“ vadovei Aušrai Žemaitienei pareikšta padėka už pagalbą organizuojant Pasaulinės gyvūnijos dienos minėjimą bei visuomenės švietimą gyvūnų globos klausimais.

Pasaulinė gyvūnijos ir Šv. Pranciškaus Asyžiečio, gyvūnų globėjo, diena kasmet minima spalio 4-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius