Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Įvyko pirmoji LGGD gyvybės vagonėlių išsikraustymo talka, bet darbų sąrašas dar ilgas

Prieš kelias dienas įvyko Lietuvos gyvūnų globos draugijos (LGGD) Vilniaus skyriaus organizuojama talka. Pagrindinė šios talkos priežastis liūdna – LGGD Vilniaus skyriaus gyvybės vagonėliai iškeldinami iš dabartinės teritorijos Fabijoniškėse į Naująją Vilnią.
Talka naujojoje gyvybės vagonėlių teritorijoje
Talka naujojoje gyvybės vagonėlių teritorijoje / LGGD nuotr.

Iškeldinimas visiškai nedžiugina draugijos savanorių, kadangi tai sukels nemenkų rūpesčių: ženkliai padidės beglobių gyvūnų transportavimo kaštai, dauguma savanoriaujančių žmonių nebegalės tęsti veiklos dėl tolimo kelio iki naujosios gyvybės vagonėlių buveinės. Taip pat, itin nepalanku ir tai, kad organizacijai padedanti bei sunegalavusiais beglobiais besirūpinanti veterinarijos klinika liks Šeškinėje ir po išsikraustymo taps sunkiai pasiekiama.

Tačiau, kad ir kokios kliūtys iškiltų, kito pasirinkimo nėra, o organizacijos savanoriai stengiasi nusiteikti optimistiškai ir nenuleisti rankų vardan mums visiems rūpimos gyvūnų gerovės.

Faktą, kad žmonių, neabejingų silpnesniems, netrūksta, įrodė gausus į talką susibūręs įvairaus amžiaus vyrų ir moterų būrys. Be didelių diskusijų darbai pasiskirstė tarsi savaime: vyrai į rankas griebė žoliapjoves, kaltus, kastuvus fiziškai sunkesniems darbams, o moterys su vaikais rinko šiukšles, ravėjo mažesnius žolės kupstelius ir pan.

Teritorija ne tik toli nuo miesto centro, bet ir siaubingai apleista tad net ir visos dienos neužteko nė trečdaliui tvarkos darbų.

Akivaizdu, kad tai buvo pirmoji, bet ne paskutinė talka. Širdingai prašome nelikti abejingiems mūsų geriausiems keturkojams draugams, kuriuos nuskriaudžia likimas ir žmonės. Prisidėti galite atvykdami į talkas arba padėdami įsigyti būtiniausių dalykų. Artimiausiais mėnesiais mums labai svarbūs daiktai ir darbai yra šie:

  1. Reikia išvežti surinktas šiukšles į sąvartyną. Neturime nei tam tinkamo transporto, nei lėšų;
  2. Reikia transportuoti baldus ir buitinius prietaisus;
  3. Turime pakabinamą tualetą, tačiau be rėmo. Gal kas nors turi nereikalingą rėmą arba keistųsi į pastatomą variantą?
  4. Trūksta lėšų langams ir durims (tiek lauko, tiek vidaus);
  5. Neturime dušo kabinos, tinkamos prausti gyvūnus;
  6. Pastate turi būti įrengta krosnelė su kaminu. Galbūt kas nors moka šį amatą?
  7. Labai reikia: plytelių, lempų, laidų, linoleumo, lentų.

Jeigu jūs galite kažkuo prisidėti prie beglobių gyvūnėlių gerovės, kreipkitės  į LGGD Vilniaus skyriaus projektų vadovę Beatričę Vaitiekūnaitę el. paštu beatrice@beglobis.lt ir telefonu 8 616 03366.

Reikalingos informacijos taip pat rasite rasite www.beglobis.lt puslapyje.

Nelikime abejingi mažųjų keturkojų didžiausiai svajonei surasti naujus namus, kuri su mūsų visų pagalba tikrai gali virsti realybe!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius