-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kačiuko gelbėjimo operacija Švedijoje truko net dvi dienas

Antrame pagal dydį Švedijos mieste Geteborge grupė įvairių sričių specialistų dvi dienas dirbo, kad išgelbėtų kanalizacijos vamzdyje įstrigusį juodakailį kačiuką.
Kačiuko gelbėtojai kanalizacijos šulinyje dirbo dvi dienas.
Kačiuko gelbėtojai kanalizacijos šulinyje dirbo dvi dienas. / Kadras iš „YouTube“

Kaip pranešė „The Daily Telegraph“, kačiukas į kanalizacijos šulinį įkrito sekmadienį, rugsėjo 18-ąją. Mažas gyvūnėlis greičiausiai smalsumo vedamas prisiartino prie šulinio, kai jo dangtis buvo pravertas, ir prasmego žemyn. Atsidūręs šulinio dugne kačiukas įsiropštė į 15 cm skersmens vamzdį.

Nelaimingo gyvūnėlio kniaukimą išgirdo greta esančio prekybos centro darbuotojai. Jie susisiekė su žemės sklypo, po kuriuo išvedžioti kanalizacijos vamzdžiai, savininku, o šis netrukus surengė gelbėjimo operaciją.

Kačiuko gelbėjimo operacijoje dalyvavo penki santechnikai, techninės įrangos specialistai ir gyvūnų teisių gynėjai. Santechnikai nusileido į kanalizacijos sistemą ir sumontavo specialią vaizdo įrangą, leidusią stebėti kačiuką vamzdyje.

Kaip vėliau pasakojo vienas iš kačiuko gelbėjimo komandos narių Christopheris Bidestedtas, jiems buvo duotas nurodymas tol mėginti gelbėti kačiuką, kol jis rodys bent menkiausius gyvybės ženklus. „Jeigu būtume pamatę, kad jis nugaišo, mes būtume paprasčiausiai išvalę vamzdį aukšto spaudimo vandens srove. Bet, laimė, mums neteko to daryti“, – sakė gelbėtojas.

Nepaisant visų pastangų, gelbėjimo komanda ilgai negalėjo pasiekti kačiuko, tačiau galų gale visa operacija baigėsi sėkmingai. Gelbėjimo darbus stebėjo Švedijos žurnalistai ir gyvūnų mylėtojai, tad ši istorija netrukus buvo plačiai nušviesta vietos žiniasklaidos priemonėse, o vėliau ją atkartojo ir pasaulinė žiniasklaida.

„Jis mane kiek apdraskė, kai nešėme jį į viršų, tad manau, kad jis jaučiasi neblogai“, – sakė Ch.Bidestedtas.

Išgelbėtas kačiukas buvo nuvežtas pas veterinarus, kurie patikrino jo sveikatos būklę. Artimiausiu laiku jam bus ieškoma šeimininko, o kol kas juodakailis gyvena jo gelbėtojo Ch.Bidestedto namuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius