-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauliukų į „Nuaro“ prieglaudą nuvežusi kaunietė liko it musę kandusi

Į 15min redakciją kreipėsi Užliedžiuose įsikūrusia „Nuaro“ gyvūnų prieglauda pasipiktinusi moteris. „Nuvežiau kauliukų su mėsyte, kad pavalgytų šąlantys keturkojai, o darbuotojai atsisakė priimti. Gal jiems tik piniginės paramos į kišenę tereikia?“ – klausimą iškėlė kaunietė. „Nuaro“ atstovai paaiškino, jog tokią paramą priimti draudžia Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba.
Paramos akcija beglobiams gyvūnams
Beglobiai gyvūnai/ Asociatyvi nuotr. / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

„Esu pasipiktinusi Užliedžiuose įsikūrusia šunų prieglauda. Jie sakosi esantys vargšai, šuniukai neturi ko ėsti. Prašo paaukoti. Nupirkau turguje kauliukų su mėsyte, atraižėlių, galvoju, padarysiu gerą darbą, nuvešiu vargšiukams. Juk taip šalta lauke.

Duris atidarė vyriškis. Pranešiau jam, kad atvežiau labdarai kauliukų. Gal reikia? O jis man atsakė, kad nereikia. Sakau, kaip tai nereikia, ar šuniukai nealkani? O jis dar kartą pabrėžė, kad tikrai nereikia. Likau nesupratusi. Gal jiems tik pinigų į kišenę reikia, o ne maisto beglobiams?“ – tikino moteris.

Pagalbą maistu ji bandė suteikti jau antrą kartą. Vasarą į Užliedžius gabeno kiaulių odelių – „Nuaro“ darbuotojai nepriėmė, nes, neva tai, neturėjo kur laikyti.

„Galėjo iškart suduoti, juk neatvežėm pusės tonos. Šįkart kauliukų nugabenau 10 kg. Kur padėjau, kai nepriėmė? Nuvežiau kitam šuneliui, kuris pririštas laukuose saugo angarą. Šeimininkai sumaitins. Gaila išmesti“, – patikino skundo autorė.

Skaitytojos nuotr./Kaunietė į „Nuarą“ nuvežė kauliukų, tačiau jų nepriėmė
Skaitytojos nuotr./Kaunietė į „Nuarą“ nuvežė kauliukų, tačiau jų nepriėmė

„Nuaro“ administratorė Eglė Mulevičiūtė paaiškino, jog pagalba maistu prieglaudai itin naudinga, tačiau ne bet kokį maistą įstaiga gali priimti.

„Žalios, turguje pirktos mėsos negalime priimti, nes neaiški jos kilmė. Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba yra uždraudusi mums tai daryti. Nebent žmonės mums pristatytų ir čekį. Jei žuvis, kaulai, mėsa yra pirkti prekybcentryje, matosi galiojimo laikas, – tinka. Tiesiog saugome savo gyvūnų sveikatą“, – paaiškino E.Mulevičiūtė.

Pasak jos, būta ir tokių atvejų, kai tokiu būdu išimta iš apyvartos mėsa atsikrato Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos nubausti turgaus prekeiviai.

„Juk taip atsikratyti produktais pigiau nei juos utilizuoti. Atvežė kartą net iš Jonavos. Randame dažnai paliktų lauknešėlių šalia durų. Tiesiog turime ir savo vidaus taisykles. O šiaip esame labai dėkingi žmonėms už paramą maistu“, – patikino „Nuaro“ atstovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius