-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune visi kviečiami į renginį „Laimingi kartu“

Spalio mėnesį gyvūnų gerove besirūpinančios organizacijos, pažymėdamos Pasaulinę gyvūnų dieną, rengia įvairias akcijas, kuriomis siekia atkreipti dėmesį į su gyvūnais susijusias problemas. Gyvūnų gerovės tarnyba „Pifas“ spalio 16 d. Kaune organizuoja renginį „Laimingi kartu“.
Renginio skrajutė
Renginio skrajutė / 15min.lt

Lietuvoje egzistuoja per daugelį metų suformuotos gyvūnų laikymo tradicijos, kurios nėra humaniškos gyvūnų atžvilgiu, jų pasekmes jaučia ir žmogus. Šuns rišimas prie būdos ne tik neatitinka visų penkių gyvūnų teisių ir laisvių, bet skatina šuns agresyvumą, o tai kelia pavojų ir žmogui – retai kuris ryžtasi prisiartini prie pririšto šuns, o tokie bandymai dažnai baigiasi žmonių apkandžiojimu.

Vedžiojamų šunų ekskrementų niekas nerenka, nes „niekas to nedaro“ – tai nėra įprasta. Rinkimas dažnai suvokiamas kaip žeminantis elgesys. Tai skatina žmonių, kurie nelaiko šunų, pasipiktinimą ir priešiškumą šunų savininkams bei patiems šunims. Taip kyla socialinė įtampa, konfliktinės situacijos, dėl kurių nukenčia net ir tvarkingi šunų šeimininkai, teisės aktuose siekiama įgyvendinti vis daugiau apribojimų gyvūnų laikymui.

Daugelis iš mūsų užaugome nuolat matydami prie būdos pririštą šunį ir tai atrodo normalu, todėl net nekyla klausimas gerai tai, ar blogai. O jei įsivaizduotume žmogų šioje situacijoje?Pasaulyje įsigali tendencijos, kad negalima gyvūnų išnaudoti pramogai, negalima jų versti daryti to, kas neatitinka jų prigimties, sukelia nepatogumą, stresą, kančią. Daugelyje pasaulio valstybių cirko pasirodymai su gyvūnais yra draudžiami. Nuolatinis gyvūno transportavimas ankštame narve, vertimas daryti tai, kas prieštarauja gyvūno prigimčiai, nėra laikoma humanišku elgesiu, geru pavyzdžiu vaikams.

Kita vertus, daugelis problemų egzistuoja dėl susiformavusių neigiamų tradicijų, neįsigilinimo į situaciją. Daugelis iš mūsų užaugome nuolat matydami prie būdos pririštą šunį ir tai atrodo normalu, todėl net nekyla klausimas gerai tai, ar blogai. O jei įsivaizduotume žmogų šioje situacijoje? 15 metų pririštą prie būdos? Visada vis toje pačioje vietoje...

Kartu su Kauno kolegijos studentais „Pifo“ savanoriai pakvies stabtelėti ir susimąstyti. Parengsime keturis performansus, kuriais sieksime parodyti, ką jaučia prie būdos pririštas šuo, apie ką svajoja liūtas, visą gyvenimą uždarytas ankštame narve, ar išties cirko gyvūnas jaučiasi laimingas spalvingoje cirko arenoje. Tik šiuo atveju gyvūno vietoje bus žmogus. Taip pat turėsime pievelę, kurioje vedžiojami šunys, ir bandantį joje žaisti vaiką: įdomu, ar jis jausis laimingas?
Jei tik bus noras – renginio dalyviai taip pat galės visa tai išbandyti – įlįsti į narvą, patupėti prie būdos.

Kadangi nesinori apsiriboti tik šia liūdna gaida, kviečiame visus gyvūnų mylėtojus ir savininkus sudalyvauti foto parodoje „Laimingi kartu: aš ir mano augintinis“ – atneškite savo nuotrauką ir pakabinkite „Pifo“ stende – tegul visi pamato, kaip atrodo laimingas gyvūno šeimininkas ir dar laimingesnis jo augintinis.

Vaikai galės sudalyvauti edukacinėje parodėlėje „Būk saugus šalia šuns“ – organizacijos savanoriai, pasitelkdami vaizdingas priemones, pamokys, kaip derėtų teisingai elgtis su šunimi.

Taip pat prisistatysime ir mes patys: parodysime ir papasakosime plačiau, kuriose srityse dirbame, ką nuveikėme, ką pasiekėme. Taip pat tradiciškai kviesime pasivaišinti gardžiaisiais „Pifo“ savanorių keptais sausainukais.

Kviečiame prisijungti spalio 16 d. (šeštadienį), 12–14 val., PLC „Mega“ centrinėje aikštelėje, Kaune.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius