Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Lesė“ padovanojo savo 1000-ąjį gyvūną! (nuotraukos)

Šiemet 3 metų gimtadienį švenčianti „Lesė“ gali pasidžiaugti, jog prieš porą dienų padovanojo savo 1000-ąjį gyvūną. Taip rodo oficialioji mūsų tinklapio statistika, nors gali būti, jog padovanotų gyvūnų yra ir šiek tiek daugiau – pasitaikė atvejų, kai mažą šuniuką ar kačiuką padovanojome dar nespėję paskelbti jo skelbimo „Lesės“ tinklapyje.
Nala
Nala / „Lesės“ nuotr.

Kad ir kaip ten būtų, garbė būti 1000-uoju padovanotu gyvūnu tenka mažai, beveik 2 mėnesių katytei Nalai. Ši katytė – miela ir draugiška, gan ramaus charakterio. Sveikutė, akytės ir ausytės švarios, kailiukas labai švelnus. Nala atkeliavo iš „Grindos“, bet ten pabuvo tik pora dienų. Labai dėkojame „Grindos“ vadovui, kad leido „Lesės“ savanorėms pasiimti šią mažylę ir kelis tos pačios vados kačiukus. 1000-oji „Lesės“ padovanota globotinė labai gražių kailiuko spalvų, pūkuotukė – kaip tik tokia, kokios reikia tokiai svarbiai progai.

„Lesės“ nuotr./Nala
„Lesės“ nuotr./Nala

Nala buvo padovanota per kelias dienas po jos skelbimo paviešinimo, tačiau „Lesės“ gyvūnų dovanojimo istorija rodo, jog taip būna toli gražu ne visada. Maži šuniukai ir kačiukai dažniausiai būna padovanojami gana greitai, ypač jei yra gražūs ir sveiki. Ilgiau savo šeimininkų tenka laukti vyresniems, suaugusiems „Lesės“ globotiniams, turintiems negalią ar sergantiems. Stengiamės agituoti žmones imti būtent suaugusį gyvūną, kuriam rasti namus yra sunkiau.

Kartais besirenkantys gyvūną žmonės patys pareiškia norą paimti suaugusį ar tokį globotinį, kuriam namų reikia labiausiai. Tokiais potencialiais šeimininkais visada labai džiaugiamės. Visi į „Lesės“ globą patekę gyvūnai yra globojami tol, kol nerandame jiems namų, nesvarbu, ar tai užtruktų vos keletą savaičių, ar keliolika mėnesių. Dovanodami gyvūną stengiamės tą daryti atsakingai: dovanojame tik pilnamečiams asmenims, klausiame, kokiomis sąlygomis gyvūnas gyvens, įsitikiname, kad žmogus yra rimtai pasiryžęs rūpintis gyvūnu visą jo gyvenimą, papasakojame apie globotinio charakterį, patariame dėl priežiūros.

„Lesės“ nuotr./Nala
„Lesės“ nuotr./Nala

Nuo pat organizacijos įkūrimo visi „Lesės“ globotiniai yra dovanojami tik pasirašiusiems dovanojimo sutartį, kuria žmonės įsipareigoja tinkamai rūpintis augintiniu. Didelį dėmesį skiriame ir gyvūnų sterilizavimui/kastravimui, todėl pasirašydamas sutartį gyvūno šeimininkas taip pat įsipareigoja sterilizuoti/kastruoti savo augintinį. Šia „Lesės“ gyvūnų dovanojimo tvarka siekiame parodyti žmonėms, jog sprendimas paimti į savo namus augintinį turi būti gerai apsvarstytas, atsakingas.

1000-ojo „Lesės“ padovanoto gyvūno proga siūlome prisiminti kai kuriuos buvusius „Lesės“ globotinius, kuriems savo šeimininkų teko laukti ilgiau nei kitiems. Jų nuotraukas su aprašymais galite pasižiūrėti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius