-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mažojo zebro žvilgsnyje – dryžuotas pagalbos šauksmas

Iš ekrano žvelgiančios jauniklio zebriuko akys, rodos, suminkštintų ir didžiausią kietaširdį. Kaip ir žmonių gyvenime, taip ir gyvūnų – atžalos yra didžiausias džiaugsmas ir, žinoma, rūpestis. Su šia problema susidūręs Lietuvos zoologijos sodas drauge su TV3 televizija ir naujienų portalu 15min.lt ragina visuomenę nelikti abejingais ir prisidėti prie sodo gyventojų sąlygų gerinimo.
Mažasis zebriukas
Mažasis zebriukas / TV3 nuotr.

Mažasis zebriukas – tik vienas iš daugelio jauniklių, kuriam reikia pagalbos. Vien per pastaruosius metus Kaune esančiame zoologijos sode gimė apie šimtas jauniklių. Tarp jų yra kupranugaris, asiliukas, antilopė, tamarinukas, šiaurinis elnias ir kiti. Visiems mažyliams augant privaloma gauti įvairių maistinių medžiagų, svarbu užtikrinti jų sveiką vystymąsi, būtini specialūs papildai.

Pasak sodo darbuotojų, norint išlaikyti stiprų gyvūno imunitetą, norint, kad sveikai žvilgėtų kailis, kad būtų stiprūs nagai, dantys bei gera bendra savijauta, būtina racioną praturtinti specialiais kombinuotais pašarais. Be to, papildai būtini ir maitinančioms jauniklių motinoms, kad su pienu perduotų mažyliams visas reikiamas maistines medžiagas. Tad norint, kad zoologijos sode gyvūnų daugėtų, būtina skirti papildomą dėmesį sveikatingumo gerinimui. Kadangi specialūs gyvūnų pašarai Lietuvoje negaminami, juos reikia siųstis iš įvairių užsienio valstybių, o tam, žinoma, būtinos didelės lėšos.

Norint suteikti kuo geresnę vaikystę projekto ,,Pirk dramblį“ herojui zebrui bei visoms jaunoms zoologijos sodo šeimoms, šiuo metu trūksta 51 000 litų. Už šią sumą jaunikliams ir jų mamoms pašarai būtų užtikrinti metams.

Projekto ,,Pirk dramblį“ organizatoriai – prodiuserių kompanijos ,,Videometra“, ,,TymDrym“ bei VšĮ ,,Atsakingas verslas“ – siekia, kad susimąstytume apie zoologijos sodą kaip apie mūsų visų sodą bei drauge įveiktume esminius sunkumus.

Aukojimo kampanija Lietuvos zoologijos sodui paremti, kurios globėju tapo prezidentas Rolandas Paksas, prasidės rugsėjo 11 dieną. Aukoti bus galima skambinant arba siunčiant sms specialiais akcijos numeriais, portale aukok.lt – suma neribojama, taip pat įsigyjant bilietą į grandiozinį visų žvaigždžių paramos koncertą gyvūnams, kuris vyks spalio 4-ąją, Pasaulinę gyvūnų dieną, Kaune ir bus tiesiogiai transliuojamas per TV3. Norintys paaukoti šiandien – gali pervesti pinigus į Lietuvos zoologijos sodo sąskaitą LT567300010002227817 (AB „Swedbank“, kodas 73000), mokėjimo paskirtyje nurodydami „Pirk dramblį“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius