Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Melnragėje pamiškėje dvi paras pragulėjusį kritusį šerną tirs dėl maro

Melnragėje prie autobusų stotelės kritęs šernas nuo penktadienio vakaro kone dvi paras pragulėjo nejudintas. Gyventojai vis skambino tarnyboms, tačiau gaišenos išvežtos tik sekmadienio popietę.
Kritęs šernas Melnragėje pamiškėje pragulėjo beveik dvi paras.
Kritęs šernas Melnragėje pamiškėje pragulėjo beveik dvi paras. / 15min.lt skaitytojos nuotr.

Kritęs šernas Melnragėje, pamiškėje netoli autobuso stotelės buvo pastebėtas penktadienio pavakarę. Iš karto buvo pranešta Vakarų Lietuvos gyvūnų globos namams „Nuaras“, kurie ir rūpinasi gaišenomis Klaipėdoje.

„Mums paskambino jau į darbo pabaigą. Žmogus neprisistatė ir nenurodė tiksliai, kur tas šernas yra. Nuvažiavome į vietą, tačiau niekur jo nesimatė“, – pasakojo „Nuaro“ darbuotoja Eglė Mulevičiūtė.

Ši įstaiga negali liesti ir išvežti kritusių šernų be Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos žinios. Kritę šernai privalo būti ištirti dėl galimos kiaulių maro grėsmės.

Anot E.Mulevičiūtės, tą vakarą tarnybos specialistai jau nebedirbo. „Nuaras“ gavo daugiau pranešimų apie Melnragės šerną.

Sekmadienį pavyko susisiekti su Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos darbuotojais.

„Jie mums pateikė instrukcijas, kaip reikia paimti šerną, kaip dezinfekuoti tą vietą, kur jis gulėjo. Atvykę šerno ilgokai ieškojome. Ne taip paprasta buvo jį rasti, kai pasnigę. Jis gulėjo kažkur už 15 metrų nuo gatvės.

Didžiulis suaugęs šernas buvo išvežtas, pirmadienį jis bus perduotas verterinarams, kurie ir ištirs, ar gyvūnas nebuvo užkrėstas afrikiniu kiaulių maru.

„Mes negalime taip važiuoti ir imti gyvūno. Yra taisyklės ir mes turime jų laikytis“, – aiškino E.Mulevičiūtė.

Afrikinis kiaulių maras jau yra apėmęs beveik pusę Lietuvos. Kasmet sumedžiojama apie 40 tūkst. šernų. Iki šiol pajūrio zonoje nebuvo užfiksuotas nė vienas kiaulių maro atvejis. Šiuo metu, skaičiuojama, Lietuvoje yra apie 20 tūkst. šernų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius