-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neįtikėtina ir įkvepianti sužeistos benamės kalytės, jos šuniukų ir... katinėlio Jacobo istorija (video)

Prieš mėnesį kanadiečius sujaudinusi neįprasta istorija, atrodo, pasibaigs išties laimingai. Kanados Albertos provincijoje žiemą laukuose gyvenusi sunkiai sužeista benamė kalytė ne tik sėkmingai augino savo žindomo amžiaus mažylius, bet dar į šeimą priėmė ir iš kažkur priklydusį tokio paties likimo katinėlį.
Esperanza ir visa jos šeimyna
Esperanza ir visa jos šeimyna / edmontonhumanesociety.com nuotr.

Sunkiai sužeistą kalytę, vėliau gavusią Esperanzos (isp. – viltis) vardą, gruodžio pradžioje pastebėjo ir išgelbėjo vietinės gyvūnų globos organizacijos atstovė Criss Gerwing, rašo digitaljournal.com.

edmontonhumanesociety.com nuotr./Esperanza ir Jacobas
edmontonhumanesociety.com nuotr./Esperanza ir Jacobas

Moteris papasakojo kalytę aptikusi Albertos indėnų rezervate. Kai ji sustojo automobilių aikštelėje, nelaimingoji benamė atšlubavo prie mašinos, atsisėdo greta ir tiesiog „įsisegė“ žvilgsniu į gelbėtoją. Vėliau kalytė moterį nuvedė parodyti savo šeimynos. Kokia nuostaba apėmė C.Gerwing, kai ji pamatė, kad sužeistosios kalytės šeimą sudarė penki jos šuniukai ir... maždaug keturių mėnesių katinėlis.

Esperanza ir jos šeimyna buvo nedelsiant nugabenta į Edmontono gyvūnų prieglaudą (Edmonton Humane Society), o netrukus kalytė nuvežta ir į vietinę veterinarijos kliniką, kurios gydytojas Miltonas Nessas ją nemokamai operavo. Kaip paaiškėjo, užpakalinės dešiniosios kalytės kojos šlaunikaulis buvo lūžęs net penkiose vietose.

Esperanzos įvaikis katinėlis gavo Jacobo vardą ir netrukus buvo atjunkytas, kadangi, gyvūnų globėjų nuomone, jis jau pakankamai suaugęs, be to, katėms ne itin tinka kalės pienas. Tačiau jam buvo suteikta galimybė kiekvieną dieną pasimatyti su savo įmote.

VIDEO: Esperanza

Po Kalėdų sveikstančią Esperanzą su visais jos šuniukais ir Jacobu į namus pasiėmė vienas prieglaudos prižiūrėtojas. Kai šuniukai pakankamai paūgės, jie sugrįš į prieglaudą, kur jiems bus ieškoma šeimininkų. O Esperanzą ir Jacobą prižiūrėtojo šeima nusprendė pasilikti visam laikui.

Prieglaudos darbuotojų teigimu, Esperanza yra „labai meili, rami ir tyli“ kalytė, o taip pat nuostabi motina, tik retkarčiais ir trumpam pasitraukianti nuo savo vaikų.

Jacobui patinka bendrauti su kitomis katėmis, tačiau, prieglaudos prižiūrėtojų manymu, jis įsivaizduoja esąs šuo. Kaip šuo jis nuolat sekioja savo įmotę, tačiau netrukus išsiduoda vis dėlto esąs katinas – glaustydamasis prie Esperanzos jis ima taip murkti, kad girdisi kitame kambario gale.

„Ši istorija palietė tiek daug širdžių ne tik Edmontone, bet ir visame pasaulyje. Sulaukėme piniginių aukų Esperanzos šeimynai iš žmonių nuo Niujorko iki Teksaso, – sakė Edmontono gyvūnų prieglaudos atstovė spaudai Shawna Randolph. – Tai išties įkvepianti istorija apie tai, kaip motina pirmiausia stengiasi pasirūpinti savo šeima, nepaisydama sunkumų ir didžiulio skausmo, kurį tenka nuolat kęsti.“

Edmontono gyvūnų prieglauda per praėjusius metus suteikė prieglobstį trylikai tūkstančių gyvūnų. Tarp jos globotinių – ne tik šunys ir katės, bet taip pat yra ir triušių, šeškų, jūrų kiaulyčių. Prieš dovanojant naujiems šeimininkams, gyvūnai yra sterilizuojami, kad nebesidaugintų ir neprisidėtų prie beglobių gyvūnų skaičiaus augimo.

VIDEO: Esperanza Part 2 - December 8 Update

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius