Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ornitologų draugija Kaune pradėjo vandens paukščių maitinimo akciją

Tęsiant ankstesnių metų tradicijas, Lietuvos ornitologų draugija (LOD) Kaune su savanoriais pradėjo reguliariai maitinti Nemune žiemojančius vandens paukščius.
NENAUDOTI FOTO Žiemojančios gulbės nebylės Kaune
Žiemojančios gulbės nebylės Kaune / Juliaus Morkūno nuotr.

Šiuo metu, naudojant gautos 2 proc. gyventojų pajamų mokesčio bei kitas paramos lėšas, draugija nupirko 1 toną grūdų. Vandens paukščių maitinimo akciją taip pat parėmė UAB „Juragiai” kurie nemokamai skyrė 300 kg. grūdų, Ūkininkai Monika Jatulienė ir Saulius Stirna taip pat skyrė po keletą maišų grūdų. Šiais metais prie paukščių lesinimo duonos gaminiais prisideda ir UAB „Lietuvos Gurmanas” skanėstų krautuvėlė, esanti Kaune.

Gulbės nebylės ir antys draugijos iniciatyva ir kelių savanorių pagalba šią žiemą lesinamos nuo sausio 23 d. Šiemet vandens paukščių maitinimas pradėtas žymiai vėliau dėl stipriai vėluojančios tikros, šaltos žiemos pradžios, dėl ko gulbės ir antys galėjo susirasti pakankamai natūralaus maisto neužšalusiuose vandenų plotuose.

Tačiau, užėjus stipriems šalčiams, šiuo metu paukščiai jau lesinami grūdais ir baltos duonos gaminiais. Artimiausiomis dienomis savanorių skaičius turėtų išaugti iki dešimties, kartu plečiant maitinimo vietų Kaune geografiją.

Šiomis dienomis Nemuno upės atkarpoje ties Kaunu ir pačiame mieste tikslinamos vandens paukščių, ypač gulbių, sankaupų vietos, kad numatyti naujas potencialias jų maitinimo vietas. Preliminariais duomenimis Kaune laikosi apie 200 gulbių nebylių, nors pernai jų buvo apie 500. Užšalus Nemunui, tikėtina, jog jų skaičius augs.

Grūdus, kaip ir ankstesniais metais, Kaune sandėliuoja ir savanoriams lesintojams išvežioja  „Dasta“. Savininko Renaldo Jančiausko pagalba ši įmonė taip pat talkina ir lesinant gulbes. Be Kauno, grūdais vandens paukščiai greitu metu bus lesinami ir Kėdainiuose, kur šiuos darbus organizuoja LOD narys Borisas Belchevas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius