-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per sieną su gyvūnais keliausime paprasčiau

Muitinės departamentas informuoja, kad nuo liepos 22 d. įsigaliojo nauja iš trečiųjų šalių nekomerciniais tikslais vežamų gyvūnų vežimo ir tikrinimo tvarka.
Kai kuriems mokslininkams šauna į galvą mintis palyginti šunų ir automobilių taršą.
Keliausime? / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Ši tvarka parengta vadovaujantis Vyriausybės nutarimu Nr. 703 dėl nekomerciniais tikslais vežamų gyvūnų kontrolės pakeitimo.

Minėtoje tvarkoje numatyta, kad siekiant sudaryti sąlygas asmenų su naminiais augintiniais vykimui per visus Lietuvos pasienio kontrolės punktus, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos pareigūnų funkcijos tikrinti į ES teritoriją įvežamų šunų, kačių ir šeškų identifikaciją ir juos lydinčius dokumentus deleguojamos muitinės pareigūnams.

Taigi nuo šiol nekomerciniais tikslais vežami augintiniai (išskyrus kambarinius paukščius) galės keliauti per visus Lietuvos muitinės pasienio postus.

Išsamesnės informacijos apie reikalavimus iš trečiųjų šalių į ES įvežamiems gyvūnams bei augintinių vežimo tvarką pasienio kontrolės punktuose galima rasti 2010 m. liepos 22 d. „Valstybės žiniose“ Nr. 87.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius